Milyen szakra jelentkezzek?

Figyelt kérdés

Közeleg az egyetemi jelentkezés és még most sem tudom,hova jelentkezzek. A műszaki és gazdasági területek egyaránt érdekelnek,de arra is kell gondolnom hogy mi az a terület ahol kezdő,majd később tapasztalt munkaerőként is megállom a helyem. Anyagi téren és elhelyezkedési értelemben is gondolok erre. Szóval a legégetőbb kérdés az lenne hogy mik azok amik jelenleg keresettek ezeken a területeken. Persze itt azt is el kell árulnom hogy a matek tudásom nem a legfényesebb (kb 3-as átlag). Mégegy dolog ami fontos. Estin csinálom az érettségit és leginkább a főbb tantárgyakkal foglalkoztunk,nappalin pedig legutóbb 10 éve tanultam fizikát és hasonlókat. Biztos fel lehet zárkózni,de azért ezeket számításba kell venni. Lehetőleg konkrét szakokat írjatok. Még annyi hogy borsodi vagyok,szóval a miskolci vagy nyíregyházi egyetem lenne tervben.

26/F

okt. 1. 08:53
A kérdező szavazást indított:
Műszaki
Gazdasági
7 szavazat
 1/7 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem hozzá tenni,hogy esetleg a pedagógia is szóba jöhet.
okt. 1. 08:54
 2/7 anonim válasza:
100%
Szerintem ezt nem idegenekre kéne rábíznod, hogy milyen szakra menjél, lényeg az, hogy melyik szakirány az ami közel áll hozzád. Helyedbe inkább egy pályaválasztási tanácsadóhoz mennék, vagy ilyenfajta tesztet kitöltenék. Én szerintem mindkettő területen meg állja az ember a helyét, mert azon belül hasznos képzettségeket szerezhet az ember.
okt. 3. 15:01
 3/7 elistvan ***** válasza:
100%
Igaza van az előttem szólónak. Nyílt napokra kell elmenni vagy valami pályaválasztási tesztet megnézni. Tanácsadóhoz.
okt. 3. 17:53
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
A kettő keveréke eddig nem jött szóba nálad? Műszaki menedzser
okt. 3. 18:06
 5/7 A kérdező kommentje:

4-es

Arról nincs túl sok infóm,de azt hiszem ilyen szakot nem is láttam miskolcon.

okt. 3. 18:33
 6/7 anonim ***** válasza:
Alkalmazott közgazdaságtan
okt. 6. 03:11
 7/7 elistvan ***** válasza:
És a fordítottja, gazdasági informatika?
okt. 6. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!