Milyen egyetemet, szakirányt válasszak?
Ha jó vagy matekból (legalább 4-es) akkor gazdálkodás és menedzsmentet.
Ha kifejezetten gyenge vagy matekból, akkor kommunikációt vagy jogot, de jobb, ha eleve valami szakképzésre iratkozol be inkább, és leszel villanyszerelő, asztalos, légkondi-szerelő stb. Nincs piaci értéke a humán szakok 99%-ának.
A pszichológia is jó ötlet lenne csak az is matekos kissé.
Hú de buta vagy te első. A gazdmen a legrosszabb, amire mehet a bölcsész szakok után. Akkor már inkább pénzügy számvitel, azzal mehet jó mesterképzésekre. De ha már matek, akkor szóba jöhet villamosmérnök, mérnökinfó, proginfó, gépészmérnök. Ezekhez kell fizika is.
De ahogy látom a kérdező inkább humán. Megpróbálhatnád a jogot, bár az inkább ismeretség orientált, ismerős körben az tudott jó helyre elhelyezkedni, aki valakinek a valakije volt. A pszichológia sem rossz, de oda nagyon erős lélek kell, sokan mennek pszichológushoz sokféle problémával. Esetleg angol nyelven elvégezni valami gazdasági szakot (annyira durva matek egyébként nincs, mint sokan hiszik, mateking simán átlök rajta). Esetleg ha érdekel a tanítás, gyógyítás ott a gyógypedagógia, konduktor szak. Vagy osztatlan tanári. (Ha közoktatáson kívül magánórákat is adsz, akkor szépen meg lehet belőle élni.)
2. "Hú de buta vagy te első."
Értem. Hát nálad biztosan sokkal okosabb vagyok, de szorítkozzunk a tényekre.
Azt még te is belátod a két biteddel, hogy "a kérdező inkább humán". Erre kalibráltan adtam a gazdálkodás és menedzsment tanácsot okoska. Amiket utána felsorolsz (psz, villamosmérnök stb.) azok nem tudom, hogy jönnek ide...
Ezek után olyan tanácsokat adsz, amik vagy teljesen ugyanazok, amiket én adtam, vagy pedig rosszabbak (pl. osztatlan tanári... eszem megáll).
Kérdező ne hallgass a személyeskedő, buta 2-esre, továbbra is a gazdálkodás és menedzsment szak a te barátod.
3 a reálhoz te nálam sokkal okosabb :D a gazdmen nálad nem tudom mennyire humán, nézz bele a tárgylistába, egy bölcsész tárgy sincs. Kalkulus van, analízis meg pénzügyes tárgyak. Inkább matekos, mint humán. Max angolul lenne értelme elvégezni, mert azzal szakfordítónak is elmehetne, az jól keres, ha megy neki az angol. A gazdmen egyáltalán nem a barátja. Pénzügy számvitelt végeztem, sokkal jobb lehetőségeim vannak, mint egy gazdmenes volt évfolyamtársnak. Nekem 1 modult kellett megcsinálni, hogy meglegyen a mérlegképesem, neki a mérlegképes kanyarban sem volt és számvitel, controlling mesterre sem mehetett, azzal lehet a legtöbbet kezdeni pedig mert semmi számvitelt nem tanulnak. Mindenből tanítanak egy picit, de semmiből nem eleget. Igazad van ne hallgasson rám, én végeztem el végülis, valszeg lófszt se tudok róla :D
Osztatlan tanári meg nem szar, ha közoktatás mellett csinál online oktatást is van külön tanítványai vannak. 5000 Ft/óra, vállal naponta 3-4-et az szép kereset kiegészítés. De igazad van, hallgasson rád, te vagy a nagy ész :D
4. Na látom egy újabb faxméregető... 😂
"3 a reálhoz te nálam sokkal okosabb :D [...] Pénzügy számvitelt végeztem [...] Nekem 1 modult kellett megcsinálni, hogy meglegyen a mérlegképesem [...] controlling mesterre sem mehetett"
Értem, tehát te egy pénzügy-számvitel szakra meg egy controlling mesterre lóbálod a lompost, és ezzel akarod bizonyítani, hogy milyen okos vagy "a reálhoz"? 🤔
Na akkor lássuk csak. Én pedig Ivy League (top 20 amerikai) egyetemen végeztem ML/AI posztgraduális szakon, illetve egy top 200 európai kutatóegyetemen adattudomány (programozó statisztika) mesterszakon, van MBA-m és PhD-m elit (top 100) egyetemekről, és tech lead vagyok az egyik legnagyobb európai multi mesterséges intelligencia osztályán. És konkrétan főállásban controlling osztályok munkafolyamatait automatizálom (helyettesítem mesterséges intelligenciával). Csak szólok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!