Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A Digitális Fogászati Tervező...

TERKAsztrid050109 kérdése:

A Digitális Fogászati Tervező olyan, mint a fogtechnikus, csak nagyobb ismeretei/ kompetenciája van?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem, hogy a Digitális Fogászati Tervezés szakot elvégző diákok, készítik is a fogpótlásokat, implantátumokat, vagy csak megtervezik azokat? Engem a fogtechnikusi irány érdekel főként továbbtanulás szempontjából, azonban szeretnék diplomával végezni, így fontos lenne tudnom, hogy ha ezen a szakon végeznék, a munkafolyamat gyakorlatiasabb részét (pl.implantátum készítés) is én csinálhatom e. Köszönöm a segítséget!

szept. 13. 19:37
 1/1 anonim válasza:
100%
Aki csak ezt végzi el az csak a digitalizációban fog tudni dolgozni véleményem szerint. Nekem rendes fogtechnikus szakmám van, amikor végeztem akkor jött be éppen a digitális tervezés, mi azt is tanulhattuk az utolsó évfolyamban. Szerintem érdemes elvégezni a "hagyományos" technikus képzést 2+1 éves 2 év alatt gyakornok lehetsz +1 év a rendes technikus, nem tudom melyik iskolákban hogyan tanítják vagy éppen tanítják e mert nálunk pl. a fogszabályzás cask érintőlegesen említődött meg máshol lehet gyakorlatba is bele viszik, de ha szeretnél a kezeddel is dolgozni értem úgy hogy nem cask tervezni a gépen akkor szerintem érdemes a szakmát elvégezned. Én ahogy tudom vannak laborok legtöbb nyilván olyan ami nagyobb is, hogy van aki csak egy adott területen van, te csak tervezel, valaki csak kerámiázik, valaki csak protézist készít. De máshol működhet az is hogy te vidd végig elejétől végéig a folyamatot mert olyanról is hallottam tanuló koromban, ahhoz azonban én úgy gondolom kelleni fog a fogtechnikus képzettség, de hátha kapsz még választ aki mégjobban tudja ezt! Sok sikert!
szept. 13. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!