Lehet doktori iskola mellett teljes állásban dolgozni?
A következő a helyzet:
Informatikusnak tanulok, egy év múlva végzek MSc-n. Érdekel a doktori, cikkben is voltam társszerző, szeretek tanítani, így tervben van a PhD.
A probléma az, hogy jelenleg már 2,5 éve dolgozom fél állásban (hivatalosan) gyakornokként egy cégnél. Hiába oldok meg olyan feladatokat már, mint a senior fejlesztők, a "gyakornoki" pozicióm miatt nem fizetnek túl sokat, ráadásul bármikor elbocsáthatnak kérdés és kérés nélkül, ami a cég jelenlegi helyzetét tekintve nem teljesen kizárható.
Nézegettem fél állású munkákat, de nem nagyon van, csak gyakornoki, de én már nem vagyok gyakornoki szinten. Szeretnék dolgozni PhD alatt, de jelenleg nem tűnik lehetségesnek a félállás, csak a gyakornoki, teljes állás mellett pedig nem tudom, mennyire teljesíthető a doktori iskola 4 év alatt. Nem tudom, mit csináljak, váltsak-e, próbáljak remote-ban dolgozni külföldre, maradjak, és legyen egy biztos állásom akkor is, ha a képességeimhez képest nem sok pénzt kapok, próbáljam meg esetleg a teljes állást.
Köszönöm a válaszokat előre is!
1. Nézz körbe az állások között, valószínű IT-bán még mindig rugalmasak a lehetőségek. Biztosan lesz ami a képességeidhez és az időbeosztáshoz is jobban passzolna.
2. Jelezd a mostani munkahelyeden, hogy azért Msc-vel már bőven nem gyakornoki szinten vagy. Tudnak-e más lehetőséget felajánlani a cégnél?
3. Elgondolkodnék hogy megéri-e 4 évet a PhD-re szánni. Ezen a területen ígyis nagyon jók a fizetési kilátások. Visszatérnék a témára, akkor amikor már olyan helyzetben vagyok, hogy munka terén kialakult minden rendesen. Néhány év múlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!