Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nem vagyok jó matematikából....

Nem vagyok jó matematikából. Ne menjek informatika fakultációra?

Figyelt kérdés
Matematikából nem vagyok kiemelkedően jó, sőt hármas az átlagam. Viszont az informatika kifejezetten érdekel. Kedvencem a HTML, magamtól is szoktam tanulni, mert érdekel. Fakultáció választás előtt vagyok és kíváncsi vagyok a véleményetekre.

szept. 12. 19:20
 1/4 anonim ***** válasza:
57%
Hát, nincs közvetlen kapcsolat a 2 között, de az tény, hogy a matek gondolkodós tárgy és mondjuk a programozásban szintén jó, ha tudsz logikusan gondolkodni...
szept. 12. 19:23
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Mit jelent az hogy "nem vagyok jó"?

Szemtanúja vagyok egy matekból "nem jó" barátom villamosmérnökké válásának. Én magam a "humán tárgyak érdekelnek" fázisom után leszek egészségügyis. Nem mindegy hogy miből vontad le ezt a következtetést. Normális, szervezett, kifogástalan oktatást adott egy türelmes, empatikus matektanár, aki a pedagógiához is ért, emiatt nem jártál be hozzá gyomorgörccsel, ehhez hozzájött a te szorgalmad, különtanár, és így, vért pisilve- küzdve lett meg a hármas?

Vagy amúgy érdekel, megLENNE az affinitásod, de nem érted és nincs aki tudna segíteni? Vagy elvették a kedved?

Sokszor, sokan a közoktatásból kilépve jövünk rá hogy mi az ami valóban a mi utunk. Jó ha kezd kialakulni egy (tanulási) önismereted, de vigyázz, nehogy téves következtetésekre alapozva zárd el magad hozzád passzoló lehetőségektől.

Ha érdekel az informatika, vágj bele. Pláne ha ezzel akarsz a későbbiekben foglalkozni. Ha kell a matek, és van egy célod, a lemaradást tudod pótolni. De rengetegen úgy jönnek el gimiből hogy 2 dolgot bánnak meg később, felnőttként: nem vették komolyan a nyelvet, és nem mertek infót-matekot-kémiát (="nehéz" tárgyakat) komolyabbam tanulni. Te ne kövesd el ezt a hibát.

szept. 13. 08:12
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
De, menjél!
szept. 13. 22:07
 4/4 anonim ***** válasza:

Rengeteg olyan feladat van, amiket gráfok segítségével meg lehet oldani. Relációk, mátrixok, vektorok fogalma is nagyon könnyen elő tud kerülni. Vannak olyan területek mint képelemzés, mesterséges intelligencia, ahol keményen előjön a matek. Rengeteg olyan probléma van, amit matematikával lehet megoldani, később ezt implementálod valamilyen programnyelven. Az nagyon szűkíti egy programozó eszköztárát, ha semmi matematikai ismerete nincs.

A matektudás kikerülhetetlen, ha jó programozó akarsz lenni.

De itt csak faktról van szó, szerintem próbáld meg.

szept. 18. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!