Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyiket válasszam? Vagy,...

Melyiket válasszam? Vagy, hogy döntsek A kettő lehetőség közül?

Figyelt kérdés

Most vagyok 12. es és most kell majd lassan választani hova megyünk tovább. Őszintén nem tudom melyik irány felé menjek. Két lehetőség van a fejemben. Az egyik a villamosmérnök ami szinte biztos tetszene mert szeretem a matekot és fizikát és matekból fogok emeltezni és fizika lesz az 5. tantárgyam. Szóval őszintén szerintem tetszene de emellett meg van egy másik elképzelésem ami az óvónő. Szeretem a gyerekeket és családban van aki ilyen téren dolgozik így látom is mi a feladatuk és őszintén nekem eléggé szimpatikus és fix munkalehetőség is lenne a hiánya miatt. És néztem, hogy van olyan egyetem ahol ezekkel az érettségi tantárgyakkal szintén felvennének. Csak akkor feladnám a matek iránti kedveltségem... De nem tudom mit válsszak valamennyire félek magamnak bevallani, hogy inkább óvónőnek mennék és nem műszaki irányba de közbe meg az is érdekel. De nem tudom mennyire foglalkoznék egész életemben mérnökként óvónőként jobban el tudom magam képzeli.

Őszintén nagy dilemmában vagyok és nem tudok választani. Esetleg valami tipp mi alapján döntsek? Előre is köszönöm a válaszokat!

szept. 6. 19:27
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem menj el nyíltnapokra, ha van lehetőséged menj be órákra, sok egyetemen az előadásokra be lehet ülni, mert a sok ember közt ez fel se tűnik.

Mindkettő szaknál eltér a középiskolai anyagtól a képzés. A villamosmérnökivel valószínűleg többet keresnél, de ha kiégsz akkor az nem jó, viszont az óvónő nem olyan nehéz szak, levelezőn is könnyen el lehet végezni.

szept. 6. 19:46
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha eközül a kettő közül kéne választanom én a villamosmérnökit választanám. Jobban fizet és nincs akkora versengés egy pozícióra.

Ha a matekot és a gyerekorientált munkát is megakarod tartani akkor talán a tanító vagy a matektanári nem érdekelne? Így a matek is meg maradna és a gyerekek is

szept. 6. 20:08
 3/3 anonim ***** válasza:
89%

A kettő közül egyértelműen villamosmérnöki, mert az kb tényleg bármire jó az égvilágon. Én villamosmérnök vagyok a mikrochip iparban, és elképesztően gyönyörű ez a szakma. Minden vele töltött pillanat szép, ki tudom élni magam, bazi jó érzés tervezni, mérni, hardvert és szoftvert fejleszteni. Meg van a corpo világnak is a szépsége, biztos megélhetés, sok lehetőség, nincs unatkozás, élethosszig frissen tart szellemileg.

Nehéz? Kuv@ nehéz. Talán az egyik legnehezebb szak ami csak létezik, mert nagyon absztrakt és összetett gondolkodást igényel, amit el kell sajátítani. Plusz maga az anyag is száraz, semmilyen élet szaga nincs.

De megéri? Abszolút. Olyan gondolkodást kapsz itt, ami mindenhol jól jön. Mindenhol.

Óvónővel az a baj, hogy hát nem fizet túl jól és úgy igazándiból nem értesz semmihez vele. Persze van ott is gyermekpszichológia meg minden, de konkrét kézzelfogható, eladható és a piacon értékelt tudást nem ad. Nincs vele túl sok lehetőséged. De tény hogy egy nagyon szép szakma, szeretetbombák a gyerekek, azonnali visszacsatolást ad, stb.

Kezdd el a villamosmérnökit. Egyetem alatt úgy is rájössz, ha ez nem a te világod lesz és hamar kiégnél. Óvónőit levelezőn is simán el lehet végezni.

szept. 6. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!