Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gépész technikus jó szakma?

Gépész technikus jó szakma?

Figyelt kérdés
Azt olvastam azoknak ajánlott akik szeretnek szerelni és informatikai dolgokat is eltudnak végezni. Szerintetek jó szakma? Jó a fizetés?

szept. 5. 21:30
 1/3 A kérdező kommentje:
Azt ki hagytam, hogy mit csinálnak?
szept. 5. 21:30
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha valaki rendesen kitanulja, gyakorlatot szerez, igyekszik - akkor az nagyon jó szakma. Minden lakás, ház pl. rengeteg gépészeti elemet tartalmaz, állandóan igény van gépészre. Ez az ága tipikusan "maszek kismesteri" terület.

Természetesen sok szakterület létezik, nem csak az épületgépészet (víz-gáz-villany-energia).

Nagyipari, könnyűipari (élelmiszer, textil ...) mezőgazdasági, közlekedési, gépjármű, bányászati... stb. Ez még mindegyik felfutóban van, tehát jó szakma. De nem könnyű, ész kell hozzá, felelősségvállalás, állandó fejlődési képesség (minden folyamatosan változik, lépést kell tartani).

szept. 6. 09:42
 3/3 anonim válasza:
100%

Nagyon is jó szakma, gépész, fúrós, esztergályos, CNC, stb...

Ezek mind-mind hiányszakmák itthon és külföldön is.

Ha rendesen megtanulod a szakma csínyja-bínyját, és jó pár évet beleölsz, nem nagyon lesz anyagi problémád az életedben.

Persze rettentő nagy felelősség, agyi tudás kell hozzá, de pár millás havi fizetésért (külföldön), szerintem boldogulható szakkör. :)

szept. 6. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!