Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi a legcélravezetőbb szerinte...

Mi a legcélravezetőbb szerintetek továbbtanulás szempontjából ?

Figyelt kérdés

Sziasztok ! A kérdésem a következő lenne nem igazán tudok dönteni jelenleg két szak közül.(Villamosmérnök , Mérnökinfó)

Elöljáróban amit szívem szerint tanulnék inkább az a mérnökinfó, de ha pusztán reálisan átgondolom akkor előnyösebb lehet a villamosmérnöki.

Azért lenne fontos , mert akkor úgy kezdek készülődni a következő vizsgákra.

-Villamosmérnöki

pro:

Van hozzá tantermi oktatásban szerzett előképzettségem ; specializációkat tekintve lehetne mikrokontrollereket programozni ; Valószínűleg időtállóbb szakma (pl AI miatt gondolom ezt); Ha később gondolok váltani (mesternél át lehetne menni mérnökinfóra egyszóval átjárható fordítva nem) ;

kontra:

Kevésbé szeretném (ezt nem úgy kell érteni , hogy nem érdekel csak a másik szak picit[!] jobban ha értékelni kellene akkor 10/7) ; Valószínűleg picivel kevesebb lenne a fizetés (ez tudom változó munkahely és pozíció függő)

-Mérnökinfó

pro:

Jobban szeretném (szintén saját értékeléssel 10/9) ; csináltam már egy-két kisebb program "bővítményeket" ; érdekel maga a programozás.

kontra:

Sokat hallani , hogy az egyetemen szerzett tudás önmagában nem sokat ér ezen a szakon ; jelen pillanatban kérdéses mennyire időtálló (gondolok itt az AI szerepe miatt, lehet ami most tetszik azt mire elvégezném már nem is keresik); Sokat hallani , hogy visszaesett a kereslet irántuk és nehezebb az elhelyezkedés. ; Autodidakta módon tanultam minimálisan[!] programozni kérdéses éles helyzetben megvan-e hozzá a képességem.

szept. 3. 10:39
A kérdező szavazást indított:
Mérnökinfó
Villamosmérnök
15 szavazat
 1/1 anonim ***** válasza:

Én az AI-t egyáltalán nem venném számításba, egyiknél se, se pro se kontrának. Az AI-t szerinted ki csinálta? :D

Nagyon jól fel lehet használni ezeket a munkád segítésében, de ahhoz, hogy ne hamis végeredményt kapj, neked ismerned kell a végeredményhez vezető utat, hogy kvázi felülbíráld, "csinosítgasd" vagy korrigáld ezt a végeredményt.

A zsíros állást hagyjuk ki szintén. Nem egy betanított munkát hasonlítasz össze egy felsőfokú végzettséget igénylő pozícióval, hanem mérnököt a mérnökkel. Persze, ott is lehet ég és föld a különbség, de azért azt ne felejtsd el, az informatika világának fejlődésével vált ki ez a része a villamosmérnökségből.

Manapság ez a szak olyan tág fogalom, hogy szinte kellemetlen egy kalap alatt emlegetni. Én villamosmérnök vagyok és villamos létesítésmények tervezése témában, de van, aki az RTG gépek képalkotásán dolgozik, mint fejlesztő.

Én a helyedben, akkor mennék a mérnökinfóra, ha minden vágyad az, hogy programozz. Ha csak ülnél este a gép előtt és írnád/javítanád a kódokat.

A villamosmérnökségen belül is tanulsz programozást és az manapság nagy kincs! Ha érdekel bármelyik szak mellett tovább tudod magad képezni.

Váltani, napláne, hogy az első félév (talán a második is) nagyon hasonló, az elején még nagyon egyszerű, csúszás nélkül megoldható. Az egyetemen találkozni fogsz hasonló cipőben járókkal és tudtok tapasztalatot cserélni is.

Javaslom, hogy keress meg még a témában dolgozó villamosmérnököket vagy mérnökinformatikusokat, itt is remélem tudnak majd jártasabbak egy képet felvázolni neked.

Egy javaslatom volna, ha szabad. Előre készülni szerintem nem lehet. Előre pihenni sem. Foglalkozz azzal a szabadidődben, ami érdekel és az élet úgyis alakul, változik, látni fogod, hogy szeretnél e ebbe az irányba menni vagy mást hozna (egyenlőre) az élet.

Sok sikert kívánok neked és ne feledd, hogy állj ki a választásod mellett!

Üdv,

Egy jövőbeli kollegina

szept. 9. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!