Érdemes elkezdeni a tanári pályát?
2.éves egyetemista leszek.
Jó szakon vagyok szerintem, ezzel mindenképpen lesznek lehetőségeim külföldön is, megélhetés terén sem rossz, stb.
Viszont a tanári szak olyan sz dolog. Földrajzot és törit tanítanék. Szerettem nagyon gimibe járni, a tanár lét is olyan jó hangulatosnak tűnik.
Tisztában vagyok minden rossz dologgal ami őket éri.
Megéri elkezdeni?
Jelenleg bruttó 550 ezer a fizetés, 50 nap szabadsággal és heti 24 kötelezően megtartandó tanórával. Ez jól hangzik, de mindezt a mai fiatalokkal (30 fős fiúosztáűlyban képzeld el, hogy megpróbálod lekötni a figyelműket az ókori Görögországgal pénteken a hetedik órában). Státusztörvény, okoseszközrendelet, pedagógusértékelés, társadalmi megbecsülés...
Szerintem nem éri meg elkezdeni. Nem a fizetés miatt, hanem Pintér Sanyi miatt.
Br 550 e ft, 6 èv egyetemmel gáz. És még csak nem is mondható hogy csak a kezdőbér ennyi, mert ahhoz hogy Ped I-II-be lépj vizsgáztatnak, és portfóliót kell készítened, pár ezer ft emelésért… ráadásul évek távlatában, nem pár hónapról van szó.
Én mindenkinek azt javaslom hogyha jó kompetenciai vannak akkor ne menjen tanárnak, mert ez ma egyáltalán nem éri meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!