Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szociológiával hol tudok vagy...

Szociológiával hol tudok vagy lehet elhelyezkedni Magyarországon?

Figyelt kérdés

Legfőképp azoktól várom a választ akik ezt tanulták vagy akár van ismerőse aki tanulta ezt a szakot.

Előre is köszönöm a választ.

szept. 2. 11:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
73%
Itt sokan nem keverik a szociológus szakot a szociális munkással? Vagy ennyire ugyanazokat a munkaköröket lehet a két szakkal betölteni?
szept. 9. 16:23
 12/15 anonim ***** válasza:
71%

Lehet ezeken a helyeken dolgozni, de nem minden poszton, az utóbbi időben korlátozták is a lehetőségeket. Amikor végeztem, még jelentkezhettem mindenfelé, be is hívtak, csak hát tök pályakezdő voltam. Akkoriban vonták össze a családvédelmet a gyermekvédelemmel, ami elég meredek, mert a család ugye magától jön oda, a gyerekért meg elmész az alkesz, fényevő, késsel támadó, kocsidat felgyújtó putriba. Azóta gondolom rájöttek, hogy az inkább elméleti képzést végző szociológusok maradjanak az asztalnál, a terepre meg menjen a szocmunkás. Bár nekik is emellé valami küzdősport nem ártana.

Nem túl régen ismét szerettem volna kórházba jelentkezni szociális nővérnek, ahová évekkel ezelőtt még jó lettem volna, erre elküldtek, hogy megváltozott a jogszabály és csak szociális munkást alkalmaznak.

Mert olyan népszerű hely, lasszóval fogdossák a szocmunkásokat, akik rövid idő múlva felmondanak.

Szóval marad a papírmunka, számolás, kutatás, multiknál ücsörögni és táblázatokat bűvölni naphosszat több pénzért, vagy közszférában ugyanez kevésért. Mondjuk környezetmérnökként is ugyanezt szokás csinálni és nem is nagyon fizetik meg, de az a szak mégis jobban hangzik.

Vagy elmész tök mást csinálni.

szept. 9. 21:45
 13/15 anonim ***** válasza:
82%

A gyakorlatban ugyanazokon a helyeken lehet elhelyezkedni a két szakkal, és még a szociálpedagógiával is, szóval mindhárommal.

szept. 10. 08:12
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Kórházba nem, oda nem jó a szociológia, 13-as vagyok.
szept. 10. 08:13
 15/15 anonim ***** válasza:
53%

Egyes helyeken elfogadják máshol meg nem, a jogszabályban nem tudom, most mi van pontosan. A régi szocnővérünknek még diplomája se volt, állítólag "engedéllyel" más végzettséggel is felvehetnek.

A "nem túl fényes" helyeken OKJ-val meg érettségivel is rád fogják bízni azt, amihez máshol diploma kellene, mert nincs más, aki elvégezné.

szept. 10. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!