Szociológiával hol tudok vagy lehet elhelyezkedni Magyarországon?
Legfőképp azoktól várom a választ akik ezt tanulták vagy akár van ismerőse aki tanulta ezt a szakot.
Előre is köszönöm a választ.
14 éve még az 5 éves képzésen végeztem az Eltén, utána semmilyen szakmai helyre nem vettek fel.
Érettségis, -jó ha van diplomád- helyen dolgozom, nem túl jó fizetésért, bár ha szociológusként elmennék a családsegítőbe, ott ennél is kevesebbet kapnék nehezebb munkáért.
Ha van ismeretségi köröd, akkor van esélyed a jó munkára, bár Budapesten kívül ekkor sincs sok értelmes lehetőség.
Dehogy, oda nem fognak túlképzett, tunya kamudiplomást felvenni, aki a szöget meg a csavart nem ismeri fel, engem már a kocsmában kinéztek a 4 általánost végzettek és kiröhögtek, hogy cociológus, cucliológus, az meg mit csinál.
Ez tipikusan egyike a büfészakoknak, amit mindenki lenéz, közben gőze sincs arról, mi ez és mit lehet vele csinálni. Talán annyi, hogy Karácsony Gergely és Donáth Anna is szociológus, tehát léhűtő politikus lehetsz vele.
Mint a balneológia. :D
A 6. vagyok, szociológusként végeztem, ezeket többek között én kaptam meg a fejemre, már-már divat beleállni abba, aki büfészaknak hangzó szakot végzett.
A menő diplomás a sajátján kívül mindenkit lenéz, az árokásó munkás szerint az nem is dolgozik, aki csak ül egy széken.
Még állásinterjún is jártam, ahol nem tudták mi ez. Voltam már pszichológus, szociális munkás, és hogy ezzel akkor baloldali politikus leszel? :D
Ki emlékszik arra, amikor Pokorni azt mondta, semmi szükség balneológiát oktatni, mert Magyarországon nincsenek is bálnák?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!