Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szociológiával hol tudok vagy...

Szociológiával hol tudok vagy lehet elhelyezkedni Magyarországon?

Figyelt kérdés

Legfőképp azoktól várom a választ akik ezt tanulták vagy akár van ismerőse aki tanulta ezt a szakot.

Előre is köszönöm a választ.

szept. 2. 11:11
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
18%
Kb sehol. Nekem két ismerősöm is az, annyira volt jó, hogy megvan a diploma, de szakmában kb halál van
szept. 2. 11:31
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Diplomaszerzés után mesterre nem vettek fel, utána kapcsolódó munkát nem találtam vele, így végül belekezdtem egy másik alapképzésbe. A szaktársaim egy része pl. emberi erőforrás tanácsadó mesterre ment, valaki más belekezdett egy tök más képzésbe, illetve ismerek olyat is, aki önkormányzatnál lett szociális ügyintéző. Én jelenleg gazdasági területen tanulok és mellette dolgozok, így itt azért nem azt mondom, hogy szükséges hozzá egy társtudományos diploma, de ilyen nice to have volt a legutóbbi állásinterjúmnál is.
szept. 2. 11:57
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

14 éve még az 5 éves képzésen végeztem az Eltén, utána semmilyen szakmai helyre nem vettek fel.

Érettségis, -jó ha van diplomád- helyen dolgozom, nem túl jó fizetésért, bár ha szociológusként elmennék a családsegítőbe, ott ennél is kevesebbet kapnék nehezebb munkáért.

Ha van ismeretségi köröd, akkor van esélyed a jó munkára, bár Budapesten kívül ekkor sincs sok értelmes lehetőség.

szept. 2. 12:09
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Családsegítő szolgálatnál.
szept. 3. 11:44
 5/15 Senior Séf ***** válasza:
14%
Kőműves mellett segédmunkásként. Ez az ára az 5 év lébecolásnak.
szept. 3. 13:31
 6/15 anonim ***** válasza:
22%

Dehogy, oda nem fognak túlképzett, tunya kamudiplomást felvenni, aki a szöget meg a csavart nem ismeri fel, engem már a kocsmában kinéztek a 4 általánost végzettek és kiröhögtek, hogy cociológus, cucliológus, az meg mit csinál.

Ez tipikusan egyike a büfészakoknak, amit mindenki lenéz, közben gőze sincs arról, mi ez és mit lehet vele csinálni. Talán annyi, hogy Karácsony Gergely és Donáth Anna is szociológus, tehát léhűtő politikus lehetsz vele.

Mint a balneológia. :D

szept. 3. 15:42
 7/15 anonim ***** válasza:
87%
#5-6 Az egy dolog, hogy ennyire nem vagytok tisztában dolgokkal, de az durva, hogy ezt még hangoztatjátok is.
szept. 3. 15:48
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

A 6. vagyok, szociológusként végeztem, ezeket többek között én kaptam meg a fejemre, már-már divat beleállni abba, aki büfészaknak hangzó szakot végzett.

A menő diplomás a sajátján kívül mindenkit lenéz, az árokásó munkás szerint az nem is dolgozik, aki csak ül egy széken.

Még állásinterjún is jártam, ahol nem tudták mi ez. Voltam már pszichológus, szociális munkás, és hogy ezzel akkor baloldali politikus leszel? :D

Ki emlékszik arra, amikor Pokorni azt mondta, semmi szükség balneológiát oktatni, mert Magyarországon nincsenek is bálnák?

szept. 7. 11:32
 9/15 anonim ***** válasza:
0%
Kb az ahelyzet, amit 5-ös mond.
szept. 8. 08:09
 10/15 Kései Sirató ***** válasza:
100%
Családsegítő szolgálat, Szociális szolgáltatást nyújtó intézetek bármelyike ilyen, pl. idősek otthona, házi segítségnyújtást biztosító szociális intézmények, szeretetszolgálatok, Baptista Szeretetszolgálat, Máltai Szeretetszolgálat, hajléktalan szálló, vagy nappali ellátást biztosító szoc. intézet, önkormányzatnál is szociális osztályon, kisebb településen szociális és igazgatási ügyintézőként is el tudsz helyezkedni.
szept. 9. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!