ELTE pénzügy és számvitel alapképzésről mennyire reális a biztosítási és pénzügyi matematika mesterképzés elvégzése?
Sziasztok! Pénzügy és számvitel (ELTE) alapképzésen kezdem a második évemet. A mesterképzés kérdése még nem annyira aktuális, de mostanában nézelődtem és megtetszett a Biztosítási és pénzügy matematika szak. A psz szakot beszámítják teljes kredittel, azonban utánaolvastam és rá kellett jönnöm, hogy lényegesen több matematikai háttértudást igényel ez a mesterkepzés, mint amit psz-n megszerzek.
Önszorgalomból fel lehet bárhogyan is készülni a bpm mesterképzésre (matek szempontjából) vagy szükséges lenne elvégezni egy matematika alapképzést? (Nézelődtem, hogy van-e ELTE-n matek diákszervezet, de nem találtam.)
Persze itt már felmerül bennem a kérdés, hogy ad-e annyival többet a bpm msc egy pénzügy mscnél, mint amennyivel több erőfeszítést igényel.
Szerintem így nagyjából tudatosult bennem, hogy valóban brutál nehéz elvégezni, de jelen pillanatban úgy érzem, hogy lenne ehhez affinitásom.
+ ha bpm-ről van közelebbi infód szívesen meghallgatnám, hogy milyen valójában a szak (számonkérések, oktatók stb.)
Köszönöm, ha végigolvastad és segítesz! 🫶🏼🫶🏼🫶🏼
Az Elte GtK-n lazábban veszik az ilyesmit, ott inkább az üzleti részre fókuszálnak. Ha teheted szerintem hallgass át a TTK-ra ha lehet. (1-2 tárgy)
De eléggé nagy a szórás ezen a mesteren, sokszor matematikusok is ott hagyják, de persze ha elég időt szánsz bele akkor bármi teljesíthető.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!