22 évesen komolyabb háttértudás nélkül késő elkezdeni az orvosit?
22 éves vagyok, két éve járok gazdasági karra egy egyetemen (FOSZK), és a tervek szerint januárban fogok végezni.
Önmagában ez nem egy komoly végzettség, és már az eleje óta tervben van hogy később átsoroljak egy BSC szakra. Főleg informatikai és gazdasági szakokban gondolkoztam mert sok tárgyamat beszámítják az átsorolás alatt.
A fő probléma viszont az lenne hogy én sem igazán tudom mit szeretnék csinálni, jelenleg eldolgozgatok a szakmai gyakorlatokon ebben a gazdasági témában, de nagyon szöget ütött a fejemben hogy annyi tantárgy létezik amiről soha nem tudtam meg mennyire vagyok jó benne, mert nem is igazán foglalkoztam velük.
Mindig is érdekelt az orvosi szak, de mivel köztudottan kegyetlenül nehéz nem is foglalkoztam vele azon az alapon hogy esélyem se lenne elvégezni. Viszont úgy döntöttem, megpróbálnék egy emelt biosz és kémia érettségit, hogy egyáltalán képben legyek azzal mennyire vagyok messze a célomtól. Ha esetleg ezek jól sikerülnének, megfontolnám az orvosit. Ezek a tárgyak nem mentek rosszul a gimiben, és mivel eléggé beszippantott a téma úgy döntöttem képes lennék rááldozni a sok tanulást egy komolyabb cél érdekében.
Azokhoz szól a kérdésem akik hasonló szakra mentek: mikor késő elkezdeni, mennyi háttértudásra van hozzá szükség és első sorban milyen területeket érdemes megnézni hozzá?
A segítő válaszokat előre is köszönöm!
Milyen háttértudásra gondolsz, ami szerinted egy átlag 18-19 éves frissen érettségizőnek meglehet?
Ha jól sikerül az emelt kémiád és bioszod, és szorgalmas vagy, akkor ugyanolyan eséllyel elvégezheted az egyetemet, mint bárki más. Sokan vannak, akik picit idősebb fejjel kezdik.
#6 a biosz kémia emelt semmi az orvosi anyagához képest. Nyilván jogos a félelmed, a többség aki orvosira megy, hosszú évek óta oda készül, tagozatos iskolába jár stb.
Így nem lehet megmondani, ez a képességeidtől függ.
Sokan kiesnek, még a gimiben legjobb tanulók is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!