Nemzetközi tanulmányok után műszaki diplomát?
Sziasztok!
19 éves vagyok, nemrég végeztem érettségivel és ősztől egyetemista leszek. Nemzetközi tanulmányokat fogok hallgatni, szeretnék a külügyben, esetleg szervezeteknél, hírszerzésben dolgozni.
Viszont tudom, hogy ezek nem egyszerű célok, igaz amúgy egy sima multinál is el tudom képzelni magamat. Viszont egy pár évig mérnöknek készültem, mindig is volt és most is van egy műszaki, természettudományos érdeklődésem.
Azon gondolkoztam, hogy a jövőben az NT-s diplomám mellé szívesen szereznék műszakis diplomát, így esetleg egy multinál el tudnék helyezkedni egy talán projektvezető szint környékén egy idő után. Meg jó lehet ötvözni ezt a kicsit jogi, kicsit gazdasági, kicsit történelmi tudást a műszaki tudással.
Nyilván tudom sok minden történhet útközben, meg fontos a nyelvtudás, fontos a kapcsolatok, fontosak a munkatapasztalatok, stb stb.
Az a kérdésem, hogy mit gondoltok, jó ötlet-e NT után egy mérnöki diplomát szerezni? Van értelme ennek a gondolatmenetnek, hogy ezzel tök jó munkaerővé lehet válni egy cégnél például?
Fontos, hogy legyen egy diplomád, de az igazi értéke akkor mutatkozik meg, ha mellé tapasztalatot is szerzel. Nem rossz ötlet műszaki diplomát szerezni, mert a jövőben sok lehetőséget nyithat meg számodra!
Az első diplomám Közép-Európa tanulmányokból volt, és bár eleinte elboldogultam vele, anyagilag nem hozott sokat. Az életben azonban a pénz is számít. A második diplomám viszont sokat segített abban, hogy előrébb jussak, és közben én is fejlődtem. Persze furcsa volt új szakot tanulni, de közben izgalmas is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!