Miskolci Egyetem jogász képzéséről vélemények? Mennyivel másabb mint egy Károli vagy DE?

Figyelt kérdés

aug. 21. 17:35
 1/10 anonim ***** válasza:
33%
Jogászképzés mindenhol egyformán nehéz.
aug. 21. 22:20
 2/10 anonim ***** válasza:
64%
#1 ez nem igaz
aug. 21. 22:28
 3/10 anonim ***** válasza:
46%
Nyilván, lehetnek különbségek, de nem akkorák, hogy ez nagyon számottevő lenne.
aug. 21. 22:56
 4/10 anonim ***** válasza:
64%
Úgy látom te nem jogot végeztél...
aug. 21. 23:12
 5/10 anonim ***** válasza:
46%

Az egyetemek közti "hierarchia" egy bullshit. Legalábbis a jogi egyetemek között mindenképp.

Ugyanolyan elméletorientált valamennyi - a hallgatók úgy jönnek ki, hogy egy szerződést, végzést nem írtak meg, egy vádbeszédet nem mondták el, egy szemlét nem tudnának lefolytatni.

Egyéni rátermettség, szorgalom, tanulásra való hajlandóság, egyéb (de nem feltétlenül másodlagos) soft skillek. Ezekre van szükség ahhoz, hogy valakiből jó jogász legyen.

Hogy hol vegeztél, majdnem teljesen mindegy. Dolgoztam már jogászokkal az összes magyar egyetemről, de még a romániai Petru Maiorról is. Nem tapasztaltam közöttük olyan kvalitásbeli különbségeket, amelyek az egyetemükre vezethetőek vissza.

aug. 23. 17:40
 6/10 anonim ***** válasza:
21%

#5 látszik hogy kívülálló vagy, és nem jogot végeztél

Igenis van egy elég komoly rangsor a jogi egyetemek között, baromira nem mindegy hol végez a hallgató. Ez pedig megint nem igaz, hogy nem tudnak egy szerződést megírni, sem az hogy elméletorientált az oktatás mindenhol. Neked fogalmad sincs róla milyen az oktatás, főleg úgy hogy nem jártál mindegyik magyar jogi egyetemre, tehát nem jelenthetsz ki olyat, amiről halvány gőzöd sincs

aug. 23. 18:01
 7/10 anonim ***** válasza:
64%

A Károlin elvileg könnyebb, nem olyan kemények az oktatók

Én Miskolcon végeztem el, levelelzőn. Csak azzal volt gondom, hogy aokszor úgy maradt el óránk hogy nem szóltak semmit, csak a teremre volt kiírva hogy bocsika..aki messziről járt be, az nagyon örült.

aug. 23. 18:25
 8/10 anonim ***** válasza:
52%

6. Némiképp lehetnek különbségek, de nem akkorák, hogy ez számottevő lenne. S nyilván relatív, hogy valaki mit érez nehéznek, mert épp egy keményebb tanárnál vette fel az adott tárgyat, vagy épp nem az ő világa a Római jog. Lehetne tovább sorolni. Nyilván, te se jártál az összes jogi egyetemen, ahogy én se.

Béke. 👍

aug. 23. 19:07
 9/10 anonim ***** válasza:
58%

#6 Szép volt, hogy sikerült töröltetned a teljesen kulturált válaszom, amelyben rávilágítottam arra, hogy primitív módon személyeskedsz. Ahogy látom, nem is csak velem szemben.

Szerencsére a GYK népe helyre tett téged, a válaszodat úgy értékelvén, amennyit ér - 0 %-ra. Mint a te jellemed is.

aug. 23. 20:30
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
Kedves 6#: miert te kijartad az osszes magyar jogi egyetemet? Az ugy durva..
szept. 7. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!