Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érdemes e visszamennem nappali...

Érdemes e visszamennem nappali tagozatos érettségire?

Figyelt kérdés
Jelenleg 21 éves vagyok és 2 év kihagyás után ülnék vissza az iskolapadba, viszont most egészen jól keresek(Bőven az átlag felett) de viszont hiányzik a nappali tagozatos suli, érdemes lehet szerintetek?
aug. 17. 23:50
 1/3 anonim ***** válasza:
90%
21 évesen nem mehetsz vissza nappaliba, hacsak nem vagy Sni-s és nem tolták ki a tankötelezettséged 23 éves korig. Gyanítom, nem ez áll fenn. Lehet, hogy most jól keresel, az érettségi viszont ahhoz kellhet a későbbiek folyamán, hogy egyáltalán bármilyen irányban tovább tudd magadat képezni. Érettségi nélkül kb. semmi értelmes okj, és egyetem sincsen. Még fiatal vagy, most csináld meg estin, pláne, ha sok a pénzed, jók a munkakörülményeid és rugalmas is. Ha érettségi nélkül beleragadsz a munka világába, akkor később már idősebb fejjel 99%, hogy nem fogod letenni, és utólag bánod meg.
aug. 18. 00:07
 2/3 anonim ***** válasza:
76%

"viszont most egészen jól keresek"

"viszont hiányzik a nappali tagozatos suli"

Én amíg iskolába jártam rühelltem, fizetést nem kaptam, viszont tanulni kellett/izgulhattam a vizsgákra/sok házi ami csak szívatás volt

Szóval mi hiányzik neked ebből?

Amúgy felejtsd el, nem fog érdekelni senkit, hogy estin csináltad. Legyen meg az a lényeg, még ha az összes kettes is... később, ha egyetemre mennél (levelezőre persze) majd csinálsz 1 vagy 2 emeltet

aug. 18. 10:16
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

én is hasonló helyzetben vagyok, valahol hiányzik, de soha se mennék vissza a nappali iskolába (pedig még a korom nem gátol benne), jó az esti. rengeteg stresszt okozna, főleg, ha egy ideje nem volt benne részed, és vissza kell szoknod

sehol sem lesz feltüntetve, hogy te estin, levelezőn, akárhogy máshogy végezted el. a végzettség számít. egyetemen ugyanez a helyzet.

a munka és az iskola is fontos, tapasztalat, hogy estin meg lehet mindkettőt egyszerre oldani, illetve ott nem fogsz töltelék tárgyakat tanulni, csak tényleg, ami fontos, azokból is általában (vagyis nálunk) a fontosabb tananyagokra van nagyobb hangsúly fektetve. amikortól nem vagyok tanköteles, azóta nem járok be nappalira, és érdekesmód azóta még meg is kedveltem a tanulást.

aug. 19. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!