Milyen szakot ajánlanátok?
Sziasztok! Ki milyen szakot (egyetemi, okj, akármi, érettségi utánit) tudna ajánlani, ha ilyenek a "feltételeim"?
-fizikailag nem vagyok se gyenge, se erős, nem bírnám az állandó talpon levést, de az egész napos ülést sem
-amikből rossz vagyok: matek, fizika, kémia, igazából a számolás amivel a legnagyobb gondok vannak
-amikből jó: magyar, töri, részben biológia
-informatikával kapcsolatos nem érdekel
sok mindent szeretnék csinálni, de meghallgatok ajánlásokat, ezért is írtam ki ide a kérdést, hátha valami megtetszik még.
köszi előre is!
Azért valami irányt jelölj meg, nem mindegy hogy az egészségügy, gazdaság, műszaki terület vagy bármi más érdekel, vagy abszolút ötleted sincs hogy merre indulj.
Ha bioszból jó vagy, és nem akarsz egész nap ülős munkát, de megszakadni se, akkor csak azt tudom ajánlani amire én járok; gyógytornász szak. Nálunk az egyetemen sokszor belefutottam hogy nem tudunk számolni (egy 15%-os százalékszámításhoz az oktatóval együtt hárman kellettünk xd), kémia-fizika inkább folyamatok és nagyon alap összefüggések szintjén van.
Nem kifejezett hiányszakma, de az országban és külföldön is el lehet vele helyezkedni, lehet menni magánba, rengeteg szelete és területe van (krónikus tüdőbetegektől a gerincvelő sérülteken át egészen a sportrehabilitáció, inkontinencia kezelések, stb stb), millió meg egy (akár többéves) továbbképzés, mester, doktori, de már "csak" egy bsc-vel is tudsz érvényesülni.
Szegedet ajánlom nagyon.
1, azért a leírásból kiderül, hogyha a matek, fizika, kémia nem megy, akkor ne műszaki irányba menjen már tovább.
Amúgy én is egészségügyis vagyok, de a gyerekek gyógytornászt pont nem ajánlom. Színvonalas, nehéz képzés, de rengetegen elvégzik és közel nincs vele annyi munkalehetőség, eleinte annak örülsz, ha valami egészségházban vagy kórházban el tudsz menni nettó 250-ért. Esetleg magánban tudnád csinálni, de azt is úgy, hogy vagy megveszed magadnak a drága torna eszközöket vagy bérleti díjat fizetsz és ott tartasz órákat nagyon jó marketinggel, hogy menjenek hozzád. Engem is sokáig érdekelt ez a pálya, de miután minden második ismerősöm, aki ezt végezte, diploma után fél évvel hirdette már magát, hogy tart külön tornákat. Van nagyon jó mesterképzése, pl komplex rehabilitáció, ezáltal sportolókat is tudsz sportsérülésből felépülni, de őszintén, ebből se kell sok szakember az országban. Vannak nagyobb focicsapatok (pl Vidi, Ferencváros, Újpest, Puskás, Vasas, többi NB1-es), vannak kézicsapatok (Pick Szeged, Veszprém, ami már nem Telekom Veszprém, hanem valami más a szponzor idéntől) meg más sportágakból is van megyeszékhelyenként 1, de abból sem tart mindenki gyógytornászt külön. Szóval azzal is nehéz elhelyezkedni. Talán ha végzel mellette csontkovács képzést vagy gyógymasszőrt, azzal többet tudsz kezdeni, de simán a gyógytornásszal semmit. Én is ezért mondtam le róla. Szeged viszont tényleg jó!!! Dentálhigiénikus szakirányon vagyok. Az is jobbára Pest és körzetében tud munkalehetőséget biztosítani, de vannak jó oldalak (pl dentalapro), amin hirdetnek fogászati asszisztens állásokat, abban is el lehet vele helyezkedni, plusz azt hiszem egy 100-as körüli összeget rádob az, hogy diplomás dentálhigiénikus vagy. Igazából én azért mentem erre, mert ugyanúgy voltam mint te, hogy a biosz érdekel és nővéremnek vagy egy magánfogászata, aztán így el is tudtam vele helyezkedni, de volt szaktársak sem panaszkodnak, mind találtak hónapokon belül munkát a szakmában. Csak ehhez nyilván kell gyomor, hogy "emberek szájában turkálj".
Visszatérve a humán (magyar, töri érdeklődésedre) max a jog, ami megéri, de az is inkább ismeretségekkel, mivel a legtöbb jól fizető állás. (önkormányzatoknál jegyző pl, ügyvédként is kell egy kapcsolati háló, hogy jó legyen a híred és merjenek hozzád menni, sokat ajánljanak, minden sarkon van már egy ügyvéd)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!