Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 25-28 évesen milyen szakmát...

25-28 évesen milyen szakmát tanulhatnék? Nem tudom miben lennék jó.

Figyelt kérdés

Sajnos úgy alakult az életem hogy nem lett érettségin amit most szeretnék pótolni.

Jelenleg 25éves vagyok és nem tudom merre induljak ha meglesz az érettségi.

Jelenleg is alkalmi munkáim vannak csak és ezelőtt is azok voltak.

Szóval hivatalos munkatapasztalatom nincs is mert sok helyen nem voltam bejelentve.

Ezt a nyugdíj dolgot kb el is engedtem.

Tudom hogy én vagyok a hibás vállalom is de most szeretnék javitani ezen és valami jó szakmát tanulni amiben jol erzem magam meg ha nem is keresek vele milliokat.

Egyetemre viszont mar nem szeretnek jarni.

Ugy erzem le vagyok maradva mindenkitol es raadasul tenyleg semmi otletem, erdekel sokminden de semmi sem annyira hogy azt tudjam mondani hogy ezt tenyleg szeretnem csinálni. Nezegettem mar mindemfele listat amin felvoltak sorolva a szakmak de nem fog meg semmi.

Egeszsegugyben nem tudnek dolgozni sem vendeglatasban ez biztos.

Aki igy volt végül megtalalta az "alomszakmajat"?

aug. 12. 15:57
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Sok mindent írtál igazából, de túl sok konkrétum nem volt benne. Nem maradtál le semmiről, még ha most úgyis látod. A nyugdíjjal felesleges még foglalkozni, az még úgyis nagyon messze van.

Pár kérdés:

- Humán vagy reál beállítottságú vagy inkább?

- Fizikai vagy szellemi munkát szeretnél végezni?

- Voltak az eddigi munkáid között olyanok, amiket szerettél csinálni? Mik voltak ezek? Vagy melyik része?

Inkább csak gondolat ébresztő kérdéseknek szántam. Ez igazából olyan, hogy magának kell rájönni az embernek. És nem is biztos, hogy egész végig ebben fog maradni és dolgozni az ember. Ha nem is sokat, de egy kicsit remélem tudtam segíteni.

aug. 12. 16:14
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha jó fizikumú férfi vagy, akkor pl festőként, burkolóként, asztalosként, egyéb fizikai hiányszakmában dolgozóként annyit kérsz, amennyit nem szégyellsz. Nőként diploma nélkül nagyon nehezen tudsz érvényesülni. Mondanám, hogy esetleg valami irodai munka, de őszintén szólva az is már inkább egyetemi pénzügy-számvitel végzettséghez kötött.
aug. 12. 16:53
 3/5 A kérdező kommentje:

Igaz nagyon keveset irtam magamrol

Nő vagyok inkább humán beállítottságú.

Szeretek olvasni, szeretem a természetet, igazából nagyon érdeklődő tipus vagyok, gyorsan tanulok bár nem mondanám hogy kitarto vagyok ha valami nem sikerul hamar felkapom a vizet ami tudom hogy nagyon nem jó, és igyekszem változni itt is.

Nem milliókat szeretnék keresni (bár jó lenne nyilvan) hanem annyit amiből megtudok élni esetleg kicsit félre is tudok rakni. Számomra az lenne nagyon fontos hogy szeressem amit csinálok.

Eddig takarítottam, mezőgazdagásban dolgoztam. Legfőképp ezek voltak.

Takarítani szeretek de azert nem csinálnám ezt sem mindenhol mindenkinek.

aug. 12. 17:20
 4/5 anonim válasza:

Mindenképpen javasolnám az érettségi letételét, mert arra már csomó képzést rá lehet húzni. Ha valaki nőci, fekszik human beállítottság mellett neki az alábbi -

felnőttképzésen elvégezhető szak:

adminisztrációs, kisgyermeknevelő (bölcsi), ped asszisztens (ovi, bölcsi)

szépségipari munka.(kozmetikus, láb, körömápoló - pl. Müköröm, pedikűr)

A bölcsi és ovis pedagógus asszisztensfelnőtt képzéssel is megy

az irodai ügyfélszolgálati munka csak gyakorlatot, betanulás érettségi után is elsajátítható,

a HR, munkaügy, bérszámfejtő, tb ügyintéző is felnőttképzést igényel,

Tanító, tanár, pszichológus, szociológus, gyógypedagógiai már egyetemet vár el.

A humán csajoknak ez a szakma való, de a kiindulás ténylegesen az érettségi.

Nem késő 25 évesen!

(pl. Násodik egyetemi képzésem 46 evesen tök más, nem is gyümölcsöző, de szívügy. Sose késő tanulni

aug. 17. 00:24
 5/5 anonim ***** válasza:
Vagyis csinál diplomát, mert mindegyik képzettséggel alulalkalmazot leszel.
szept. 22. 10:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!