Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A sebészet hany éves egyetem?

A sebészet hany éves egyetem?

Figyelt kérdés

Lassan el kellene döntésem mi legyek és egy családi tragédia után az agysebeszet fordult meg a fejemben csak kíváncsi vagyok mennyi egyetem,mennyire nehéz és így ehhez kapcsolódó dolgok érdekelnének...

Köszönöm szépen előre

#orvos #munkahely #Agysebeszet
aug. 10. 21:12
 1/10 anonim ***** válasza:
95%
Orvosi egyetem 6 év utána + évek a szakvizsga... És nagyon nehéz.
aug. 10. 21:16
 2/10 anonim ***** válasza:
95%

A sebészet NEM egyetem, figyelj a fogalmazásodra.

Ahhoz, hoyg sebész legyél, elöször el kell végezni az orvosi egyetemet (6 év), rezidensként dolgozni még 4 évet, utána letenni egy szakvizsgát. Ha szerencséd van, és jó helyre kerülsz a rezidensképzés alatt, lehet belöled jó sebész. De nem könnyü már az egyetem sem, a szakképzésnél megfelelö helyet találni szintén nem egyszerü, ez idö alatt megélni sem könnyü és nem egy laza idöszak, gyakorlatilag folyamatosan ott kell lenned vagy tanulni hozzá.

aug. 10. 21:31
 3/10 A kérdező kommentje:

Vagy egy egyszerű lánynak milyen foglalkozást ajánlanátok?

Nem szeretek kozeppontba lenni,megbízhatónak gondolom magam, elég jól tanulok mindenben úgy a kozepestol jobb vagyok semmibe nem egy nagy ász de kB matekból egy 10/7, bioszbol 10/9, kémiából 10/7,

toribol 10/10( csak tanulni kell :D)

aug. 10. 21:35
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Az orvosihoz kicsit több talpraesettség, és elhivatottság kell.
aug. 10. 21:39
 5/10 anonim ***** válasza:
91%
Van labor is
aug. 11. 10:22
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ott nem kell középpontban lenni
aug. 11. 10:23
 7/10 anonim ***** válasza:
70%
#6 ha úgy nézzük de, mert a sebész műt, övé a felelősség, és másokkal is intenzíven együtt kell dolgoznia
aug. 11. 10:25
 8/10 anonim ***** válasza:
90%
Én a laborosra értettem
aug. 11. 11:59
 9/10 anonim ***** válasza:
56%

6 év orvosi + 6 év rezidensi képzés minden sebészet, többek között az idegsebészet is. De rezidensként már dolgozol.

Egyébként nőként sajnos nem feltétlenül egyszerű benne elhelyezkedni.

aug. 17. 15:53
 10/10 anonim ***** válasza:
68%

Olvass utána, vagy ha ez meghaladja a képességeidet akkor keress más szakmát

Ezzel a motivációval amúgyis 0 az esélyed

Habár eléggé kamunak tűnik a kèrdès

aug. 17. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!