Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyiket érné meg jobban tanulni?

Melyiket érné meg jobban tanulni?

Figyelt kérdés
A gyógyszertári asszisztens vagy villanyszerelő szakmát? Mindkettő érdekel. Tudom, hogy a villanyszerelésben több pénz van, de talán mintha a szívem jobban húzna a gyógyszertári asszisztens szakma felé.

aug. 9. 21:08
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
78%
Én villanyszerelő vagyok azért azt ved figyelemembe hogy villanyszerelőként sokszor kell magasban dolgozni, elég sokat kell vésni, és ügyfelekkel elég nehéz bánni. De munkalehetőség az van bőven. Aszisztensiröl nem tudok mit nyilatkozni nyilván sokkal kényelmesebb munka. A villanyszerelés elég veszélyes szakma, de én nem cserélném el gyógyszertári asszisztensre. Viszont mielött belevágsz a villanyszerelöbe azt azért tisztázd le magadban hogy ez bizony fizikai munka. Elég nehéz tud lenni.
aug. 9. 22:09
 2/16 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszod! Kérlek szépen privátban vagy akár itt tudnál mesélni bővebben a villanyszerelő szakmáról?
aug. 9. 22:12
 3/16 anonim ***** válasza:
63%
Hát bármilyen szellemi területhez kepest amit asszisztensi azonten űznél csak jó eséllyel egy szakma anyagilag jobb választás lehet.
aug. 10. 08:43
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
A villanyszerelő szakma igen nagy szaktudást igényel, vannak oktató videók az interneten meg van pár könyv, de ezekből se biztos el tudod sajátítani a szakmát, ha elvégzel egy tanfolyamot az kevés lesz. Ez a fő nehézség minden építőipari szakmában hogy hogyan fogod megtanulni a szakmát mert az iskolában nem tudod. Szaki mellé lehetne elheyzkedni de egyre kevesebb van és olyan aki szivesen tanit lehet nem is találsz. Mert ök is olyan munkavállalot keresnek aki képben van, ez a tapasztalatom. Persze van kivétel mert mindig van, én jelenleg karbantartóként dolgozom szerintem az a könnyebb út tapasztalatot szerezni. Én már gyakorlatilag mindent csináltam karbantartóként, pár éve van meg a szakmám, szeretném kiegésziteni épületgépész technikussal akkor gyakorlatilag mindent csinálhatnék az épületeken belül. Kezdésnek karbantartást aztán ha fel tudtad magad fejleszteni akkor jöhet az önnálló kivitelezés egyéni vállalkozoként. Villanyszerelő szakmáról csak annyit tudok mondani hogy nehéz fizikai munka tud lenni, vésni szinte mindig kell. Az pedig nem szeretem. Lámpákat se szeretem szerelni a többi része rendben van. Szerintem azon gondolkoz inkább ha elvégzel egy villanyszerelő szakmát hogy fogod megszerezni a szükséges tapsztaltot? Ha pesti vagy könyebben találsz magadnak olyat aki hajlandó tanitani, vidéken kb esélytelen. Ezzel mindenképpen kalkulálj.
aug. 10. 15:43
 5/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

A villanyszerelők képesek elektronikai eszközöket, például telefont, televíziót és számítógépet is szerelni?

aug. 11. 23:49
 6/16 anonim ***** válasza:
Nem az már az elektronikai műszerész területe.
aug. 13. 21:11
 7/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

#5 - Miért nem szereted szerelni a lámpákat? Miket kell még csinálnod villanyszerelőként?

aug. 14. 12:18
 8/16 A kérdező kommentje:
+Miért tud nehéz fizikai munka lenni a vésésen kívül?
aug. 14. 12:19
 9/16 A kérdező kommentje:
Ja, és Békés megyében lakok. Látok néha 1-1 villanyszerelői állást. Szerinted melyik érné meg jobban? A gyógyszertári asszisztens, amivel szintén nehéz elhelyezkedni, vagy a villanyszerelői?
aug. 14. 12:20
 10/16 A kérdező kommentje:
Melyik a jobb szakirány? Épületvillamosság, villamoshálózati vagy villamos készülék és berendezésszerelő? Vagy mindegy lesz a végén?
aug. 14. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!