Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Matematika bsc idén vagy...

Matematika bsc idén vagy gondolkodjak egy évet?

Figyelt kérdés

Idén érettségiztem, úgy döntöttem hogy középet csinálok matekból, nem gondoltam hogy matek szakra szeretnék jelentkezni amit pár hónapja találtam ki, mikor már le volt zárva a jelentkezés. Most pótfelvételiben jelentkeztem, viszont nem vagyok benne biztos és csak fizetősbe van. Illetve azt sem tudom hogy meg tudnám-e csinálni. A közép matekom 77%-os lett.

Elsősorban olyanok tapasztalatára vagyok kíváncsi akik közép matek érettségivel mentek erre a szakra, de nyilván mindenki válaszát megköszönöm.

Milyen esélyekkel indulok? Gondolom magasabb a kibukási arány mint azok közül akik emeltet tettek.

Illetve érdekelne még hogy aki a PTE-n végezte a szakot, milyen volt az oktatás, elhelyezkedés stb.

aug. 6. 20:01
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Én eltén végeztem (átlagos képességű hallgatóként), szerintem emelt matek nélkül kibuktam volna az első évben. Ugyan az integrálás, deriválás, kombinatoka stb hivatalosan 0-ról van tanítva az egyetemen, nagyon nem mindegy, hogy az ember mennyi rutinnal érkezik. Matek szakon sokkal kevesebb ténylegesen "számolós" feladatot kap az ember, amivel berögzül a sztori - a feladatok többsége bizonyítás, ami nagyon más. Az egyszerű alapoknak ideális esetben csuklóból kell menniük.

Ha végigmész az emelt matek anyagon félévkezdés előtt, sokat segíthet. Nem hiszem, hogy lehetetlen. A mozaikos bordó emelt könyveket ajánlom. Ha az megy, akkor kb lefedted a szükséges alapokat. Plusz csinálgass emelt érettségiket otthon.

Amikor én felvételiztem, nálunk az emelt kötelező volt. Aki kb 90+%-os emeltet írt, az időben végzett a 2 nehéz szakirányon, a maradék vagy csúszott a nehezeken, vagy a könnyű szakirányon volt. Nyilván ez egy erős általánosítás, de szerintem jó viszonyítási alap.

aug. 7. 15:07
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Hat nem indulsz elonnyel azokkal szemben, akik emelteztek, az biztos.

Ha erdekel, es hajlando vagy naponta orakat ezzel foglalkozni, akkor majd belejossz. De en valahogy nem latom a lelkesedest a kerdesben.

Ha mar most bizonytalan vagy mi lesz kesobb, amikor nehezsegek lesznek?

Az egesz tanterv nem all masbol, csak matekbol, max kis programozasbol, ha nem tudod mit kezdj magaddal, akkor en nagyon nem javaslom.

aug. 18. 08:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!