Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Komolyan csak 241 pontom van...

Komolyan csak 241 pontom van az egyetemi felvételin?

Figyelt kérdés

2016-ban 368 pontom volt, most hogyhogy nem annyit számol a felvi?

Érettségi eredményeim: magyar 80%, töri: 54% (emelt szint), angol: 74%, matek: 30%, társadalomismeret: 89%

Tanulmányi eredmények: magyar nyelv: 4,4 irodalom: 5,4 matek: 4.3 angol: 5,5 testenevelés: 4,5

BGE kereskedelem és marketingre jelentkeznék. És megdöbbent, hogy a felvi csak 291 pontot számolt nekem. Mert 2016-ban 368 pontom volt, akkor ez hogy lehet? Rendben, a társadalomismeretet nem fogadják el, de ez akkor is nagyon kevés. Asszem anno is a tanulmányi pontokkal jobban jártam, úgy jött ki 368 pont, de a felvi szerint jobban járok, ha érettségit kétszerezek. Ez elég fura. Anno a tanulmányi pontokkal volt 368 pontom. Annyi most a különbség, hogy földrajzot nem fogadnak el nekem itt, de pl tesit igen és földrajznál 5,5 lett volna, tesinél 4,5, de ez nem hiszem, hogy annyit számít, hogy ennyire levinné.

aug. 6. 08:56
 1/10 A kérdező kommentje:
Rosszul írtam, 291, de az is túl kevés nekem. Miért nem számít tanulmányi pontot nekem? Ez valami új, hogy intézményi pontot nem lehet kapni, ha nem érettségi eredményt, hanem tanulmányi pontot számolok?
aug. 6. 09:00
 2/10 A kérdező kommentje:
És most kiszámoltam, 346 pontom van ha azt az egyetemet választom, amit 2016-ban, tehát az is kevesebb, nem 368. De miért?
aug. 6. 09:09
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Változott a pontszámítás 2016-hoz képest. Így nem releváns a korábbi pontszámaidat összegezni az ideivel.

Minden egyetem máshogyan adja az intézményi pontokat. Ez például nem volt 8 éve.

A felvin található kalkulátorral számolj egy maxos egyetemi intézményi ponttal!

aug. 6. 09:32
 4/10 anonim válasza:
100%
Már a középszintű 100%-os érettségi csak 68 pontot ér így nyilván esett a pontszámod
aug. 6. 09:34
 5/10 A kérdező kommentje:
De nem értem, hogy miért van az, hogy a közig. szervező szak számol nekem tanulmányi pontot és úgy 346 jön ki, a ker.marketing szakon a BGE-n viszont csak 291 érettségi kétszerezéssel. A BGE miért nem számol tanulmányi pontot nekem?
aug. 6. 09:44
 6/10 A kérdező kommentje:
Azt hiszem megvan, hogy mi lehet a baj. Az NKE tanulmányi pontszámítás esetén elfogadja a társadalomismeretet, a BGE viszont nem. Így ki is esek teljesen a tanulmányi pontszámítás lehetőségéből?
aug. 6. 09:53
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem néztél utána az új pontszámítási rendszernek? Már minden egyetem maga dönti el, mire ad pontot.
aug. 6. 12:19
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
a matek nagyon leviszi a pontjaidat. Kereskedelem és marketingre nem kell sok matek de mégis 30 százalék az elég alacsony
aug. 6. 13:33
 9/10 A kérdező kommentje:
Voltam matekból dicséretes 5 is. De sajnos az érettségi nem sikerült jól.
aug. 6. 13:39
 10/10 A kérdező kommentje:
De nem is azt számolja hanem a törit és az angolt.
aug. 6. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!