Komolyan csak 241 pontom van az egyetemi felvételin?
2016-ban 368 pontom volt, most hogyhogy nem annyit számol a felvi?
Érettségi eredményeim: magyar 80%, töri: 54% (emelt szint), angol: 74%, matek: 30%, társadalomismeret: 89%
Tanulmányi eredmények: magyar nyelv: 4,4 irodalom: 5,4 matek: 4.3 angol: 5,5 testenevelés: 4,5
BGE kereskedelem és marketingre jelentkeznék. És megdöbbent, hogy a felvi csak 291 pontot számolt nekem. Mert 2016-ban 368 pontom volt, akkor ez hogy lehet? Rendben, a társadalomismeretet nem fogadják el, de ez akkor is nagyon kevés. Asszem anno is a tanulmányi pontokkal jobban jártam, úgy jött ki 368 pont, de a felvi szerint jobban járok, ha érettségit kétszerezek. Ez elég fura. Anno a tanulmányi pontokkal volt 368 pontom. Annyi most a különbség, hogy földrajzot nem fogadnak el nekem itt, de pl tesit igen és földrajznál 5,5 lett volna, tesinél 4,5, de ez nem hiszem, hogy annyit számít, hogy ennyire levinné.
Változott a pontszámítás 2016-hoz képest. Így nem releváns a korábbi pontszámaidat összegezni az ideivel.
Minden egyetem máshogyan adja az intézményi pontokat. Ez például nem volt 8 éve.
A felvin található kalkulátorral számolj egy maxos egyetemi intézményi ponttal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!