Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha megbukok pótvizsgán matekbo...

Ha megbukok pótvizsgán matekbol, tegyuk fel az erettsegin is, ( de a tobbi targy megvan mindenbol leerettsegiztem) akkor estire mehetek ugy hogy csak matekbol kelljen erettsegiznem?

Figyelt kérdés

aug. 5. 21:56
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Minek mennél estire?

A többiből tanusìtványt kapasz, a matekot pedig újraírhatod következő ősszel/tavasszal

aug. 5. 22:03
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Amíg nincs meg a bizonyítvány, nem mehetsz érettségizni.

Ha már ez megvan, és csak az érettségin buksz meg, nem kell semmit estin csinálnod, csak magára az érettségire kell újra jelentkezned.

aug. 5. 22:06
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

#1, kell a befejezett 12 osztály, hogy mehessen érettségire.

Kérdező: igen, mehetsz, a többi érettségi tárgyról -ahogy #1 írja- tanúsítványt kapsz, tehát már csak matekból kell majd érettségizned, hogy érettségi bizonyítványt kaphass. Ha viszont megbuksz év végén matekból, akkor érettségin nem tudsz belőle megbukni, mivel nem is mehetsz belőle érettségizni. Olyankor a következő lehet; ha megbuksz a pótvizsgán, akkor újra kell járnod a 12. osztályt, ezt már megteheted estin is. Ha viszont nem buksz meg a pótvizsgán, akkor már meglesz a 12 osztályod, így akkor mész érettségizni, amikor akarsz (vizsgaidőszakban, persze), csak jelentkezned kell, legközelebb az októberi érettségire tudsz jelentkezni, a jelentkezési határidő szeptember 15-e.

aug. 5. 22:10
 4/5 anonim ***** válasza:

#3 igen, ezt valóban kihagytam hogy feltétele az érettséginek a minimum 2-es év végi jegy

#1 voltam

aug. 5. 22:15
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm nektek!
aug. 6. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!