Hova menjek érettségi után?
Szerintetek mit válasszak? :) L/15
Ezek érdekelnek:
- a matek -> a kedvencem, szerintem nagyon érdekes és egyszerű + minden amiben gondolkozni kell, logikázni és elképzelni
- kémia -> főleg a molekulaszerkezetek (pl. hogyan kapcsolódnak egymáshoz az atomok) és a feladatok (számolási, képletek)
- fizika
- rajz -olni szeretek, de festeni nem tudok. Grafittal rajzolok szívesen portrét képről vagy térbeli szerkesztést.
- ének zene, éneklés és gitározás
Fontos még:
- utálok minden száraz tanulni való dolgot, a törit, az irodalmat, és ezeket a -történeteket (pl. zene-, művészet-) egyáltalán nem érdekelnek
- jól tanulok, de nagyon nehezemre esik sokáig odafigyelni egy szöveg olvasására, nagyon sokat kell a könyv fölött ülnöm, mire megmarad bennem pl. töri
Összegezve tehát nem szeretnék olyan dolgot csinálni, ahol sokat kell tanulni, inkább olyat, ahol csak megérteni kell a dolgokat és gyakorlatban alkalmazni.
És a közvetlen emberekkel való munka sem nekem való, inkább magányos, csöndes típus vagyok.
Ja és egy általam kitöltött teszt eredménye:
az Ön kompetenciái
* alaposság
* alkotókészség
* dinamikus személyiség
* gyakorlati készség, - beállítottság, gyakorlatias látás
* kép- és formaalkotó készség, arányérzék
* kézügyesség
* kreativitás
* nagy teherbírás, terhelhetőség
* rendszerszerű gondolkodás, rendszerszemlélet,
* számok kezelése
Azt hiszem elég alaposan leírtam a dolgokat, kíváncsi vagyok a válaszokra :D
Köszönöm a gyors választ!
Én is ilyen irányokban gondolkoztam. Nem tudsz esetleg szűkebb területet javasolni? , mert nézegettem már és pl.a különböző mérnököknek is eléggé más a feladata és képzésének tananyaga.
Gyakorlatilag neked bármilyen természettudományi terület ajánlható:)
Nézz szét felvi.hu-n, olvasd el a leírásokat, hátha megtetszik vmi:)
Mérnöki képzések közül talán az építészmérnök, ami kicsit "lányosabb".
De lehetsz akár vegyész, gyógyszerész.
Választhatsz matek/kémia/fizika alapszakot is.
Ha a bioszt is szereted, a molekuláris bionikát is érdemes elolvasnod, szerintem érdekes lehet.
Köszönöm az előző választ is!
Egész jókat írtál :D
Csak olyan rémisztő, hogy mind1ikhez kell valami ilyesmi, hogy művészettörténet, gazdaságtan, jog meg ilyenek... ezeket nem lehet elkerülni? xD
hát igen, itt a gond, hogy engem nem érdekel :D
utolsónak: persze, a felvi.hu -n találtam, itt van: [link]
regisztrálni kell
Bármilyen természettudományos vagy gazdasági pálya.
Bölcsészkart kerüld el, az ott végzettek most is nyüszítenek, hogy nincs munkájuk.. Reál szakokban a jövő, bölcsészből már nem tudom hány évre előre kiképeztük az utánpótlást..
Lehet lepontozni bölcsészek, de ez az igazság..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!