A diákhitelhez (2) aktív hallgatói jogviszony kell, az aktív hallgatói jogviszonyhoz pedig befizetni az első szemesztert, amit diákhitelből szeretnék befizetni?
Sziasztok!
Gondolom nem én vagyok az első, aki az első évét önköltségesen kezdené az orvosin.
Na de a diákhitelhez (2) pedig aktív hallgatói státusz kell.
Az egyetem álláspontja szerint az aktív hallgatóinak státuszhoz 3 dolog kell:
-legalább 1 kurzus felvétele (nem gond)
-személyes beiratkozás (nem gond)
-befizetni az első szemesztert (wtf bro?)
Most akkor a diákhitel2 és az aktív hallgatói státusz feltételei ütik egymást.
Nem hiszem el, hogy az első szemesztert nem lehet diákhitellel befizetni.
Aki járt már így és megoldotta a problémát, az kérem nyugtasson meg, hogy nem én vagyok a fogykos, és ne aggódjak, mert így is lehet diákhitel2-t kapni.
Ha nem ír senki, akkor én beszélek így is úgy is a TO-val és leírom válaszban a megoldást (csak türelmetlen vagyok és szeretném tudni, hogy más is járt-e már hasonló ciőőben)
Köszönöm szépen!
Cipőben* és hallgatói*
Excuse me.
Köszi! Felpontoztalak.
Az egyetem szerint szept 10-ig kell fizetni a képzési díj 50%-át.
Tárgyfelvétel már aug 26.-án kezdődik.
TO-nak a moduloban kezdeményezett diákhitel bejelentő űrlappal lehet jelezni, de azt meg csak már meglévő diákhiteles szerződéssel lehet. Pdf-t csatolva, szerződésszámot megadva etc.
Semmi se klappol.
Diákhitel 2nél meg se kapod a pénzt. A Diákhitel központ egyből az egyetemnek utalja.
Jelezni kell a tanulmányin hogy Diákhitel 2-ből fizeted a tandíjat.
Rendben van. Úgy legyen. Remélem akkor aktívvá teszik a státuszomat minél hamarabb, hogy intézhessem.
Köszi mindenkinek. Ment az upvote.
TO által közölt megoldás:
Ne aggódjak, mert ha a neptunban a tételek kiírásánál megjelenik a befizetendő összeg, akkor tudom a moduloban bejelenteni a DH2 szándékot, és azzal aktívra vált majd a státusz, hogy a DH központ lássa, hogy aktív vagyok.
Remélem segít annak, aki később még sz**ik ezzel.
Legjobbakat!
DH: diákhitel*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!