Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha már felvették egy egyetemre...

Ha már felvették egy egyetemre akkor át tudok jelentkezni másikra?

Figyelt kérdés
Tavaly felvették egy egyetemre csak halasztottam egy évet akkor még tetszett ez a szak de most már mást szeretnék tanulni van esély át jelentkezni egy másik egyetemre és másik szakra?

aug. 1. 14:54
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

PErsze, sőt, neked az első évet el is engedik, mehetsz egyből másodévre...

Néha nem értem, hol éltek...

aug. 1. 14:59
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha már a jogszabályok megismerése meghaladja a képességedet:

Tegyük fel valakit felvesznek szőlész-borásznak 120 ponttal aztán rájön, hogy inkább orvos szeretne lenni, szerinted mindenféle teendő nélkül átveszik vagy mégis hogy képzelted!?

Természetesen újra jelentkezni kell a felvi.hu-n, majd ismét felvételt nyerni az adott szakra ahová menni szeretnél.

aug. 1. 15:00
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem teljesítettél krediteket az egyetemen, akkor nem tudnak mi alapján átvenni. De alapból eléggé korlátozott, hogy milyen szakra tudsz átjelentkezni új felvételi eljárás nélkül, szóval teljesen más dologra semmiképp se vennének át.
aug. 1. 15:18
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Persze mehetsz más egyetemre...ha ugyanúgy felvételizel és teljesíted a követelményeket, mint az összes többi felvételiző.

Mégis mi értelme lenne a felvételinek és a pontoknak, ha utána mehetne mindenki ahova akar?

aug. 1. 15:37
 5/5 anonim ***** válasza:
Elvileg akár lehetne is, ha a szak ugyanaz a képzési terület és ugyanaz a szint. De gyakorlatilag nincs esély rá,mert az átvevó egyetem feltételei nem lennének teljesítve.
aug. 1. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!