Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nem vettek fel állami képzésre...

Nem vettek fel állami képzésre, csak önköltségesre. Milyen opciók szoktak ilyenkor lenni?

Figyelt kérdés
Egy bizonyos idő után át lehet jelentkezni államira? Nem vagyunk túl jól elengedve anyagilag. Hogy szokták ezt megoldani? Esetleg diákhitel?
2024. júl. 25. 08:50
 1/4 anonim ***** válasza:
75%
Diákhitel, később megfelelő tanulmányi eredmény esetén van lehetőség államira bekerülni.
2024. júl. 25. 09:08
 2/4 anonim ***** válasza:
85%

Szakfüggő, de azért nincs rá nagy esély hogy államiról sokan kiesnének. Ha mégis kiesik valaki, a helyét a legmagasabb átlagú önköltséges kapja meg.

Tehát erre semmiképpen ne alapozz. Igen, a diákhitel egy opció. A többségnek nyilván kifizetik a szülei, úgy oldják meg. De nem értem hogy minek jelentkeztél önköltségesre, ha tudod hogy nem fér bele a költségvetésedbe. Szerintem ezt előbb kellett volna mérlegelni.

2024. júl. 25. 09:10
 3/4 anonim ***** válasza:
40%
Vagy 1 évet bevállalsz így, és februárban jekentkezel újra az államira, ha felvesznek, kredt elismeréssel belehet számíttatni ezt az évet. Esetleg csinálj valamit amitől több pontot tudsz vinni
2024. júl. 25. 09:30
 4/4 A kérdező kommentje:
2-esnek: A 3.helyen jelöltem meg az önköltségest, mert ragaszkodtam ehhez a szakhoz. Bíztam benne, hogy felvesznek az 1-re, max.a 2-ra. Hát kaptam egy pofont.
2024. júl. 25. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.