Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mennyi az esélyem hogy ELTE...

Mennyi az esélyem hogy ELTE ÁJK Jogászaton önköltségesről államira jutok?

Figyelt kérdés

Vagyis, pontosabban mennyien szoktak kiesni államiról? Úgy láttam az elvárás 30 kredit + 3,0 tanulmányi átlag, de ez nem mond sokat nekem.

Köszi előre!

júl. 21. 23:07
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
82%

Miért, hány pontod van most? Mennyire vagy közel az államihoz?

Mert ha eléggé, akkor kaphatsz ösztöndíjat bizonyos időre

júl. 21. 23:49
 2/16 anonim ***** válasza:
0%
Ugye azért kérdeztem a pontszámod, hogy meg tudjam-e mondani mennyire reális hogy ösztöndíjat kapj
júl. 22. 00:09
 3/16 A kérdező kommentje:
450 Matek/444 Töri (asszem törit számolják?), tehát legjobb esetben is ~20 ponttal nem érném el.
júl. 22. 08:21
 4/16 anonim ***** válasza:
77%
Ezt nem értem hogy számoltad, de lehet hogy erre kapnál ösztöndíjat
júl. 22. 08:57
 5/16 A kérdező kommentje:
Pontok duplázásával megyek, és legjobb 2 érettségim a 97 angol és 78 matek, de úgy tudom hogy ÁJK on kötelezően nézik a törit ami csak 75. Viszont ez a bizonyos időre való öszöndíj hogy működik? Én úgy tudtam hogy vagy mind az 5 évet fizeti az állam(ha nem bukod el) vagy teljesen nekem kell fizetnem.
júl. 22. 09:05
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Nézz utána a honlapon, a legjobb x diák, aki nem érte el az államit, az kaphat ösztöndíjat fél/egy évre.

A matek és az angol emeltek? Csak az Eltet jelölted meg?

Oda amúgyis feltétel az emelt töri ha jól tudom, szóval nem teljesen értem. A felvi.hu kalkulátora hány pontot ír neked?

júl. 22. 09:09
 7/16 A kérdező kommentje:

Ja akkor én is így tudtam. De kérdésem arról szól hogy mennyien szoktak államiról kiesni, mert ugye ha van kiesés akkor a legjobb átlagú önköltséges tanuló kapja meg az ösztöndíjat, és érdekel hogy mennyire realisztikus így megkapni.

Igen mind3 emelt, elte ájk állami #1, elte ájk önköltséges #2, többi nem számít mert sorrendet változtattam tehát biztos ez a 2 között.

Megnéztem, 444

júl. 22. 09:23
 8/16 anonim ***** válasza:
91%
Ok, hát akkor válaszolok a kérdésedre: nincs nagy esély. Páran lehet hogy kiesnek, az államiról jellemzően nem sokan, mert aki 475 ponttal bekerül, az jó eséllyel bírni fogja az iramot.
júl. 22. 09:36
 9/16 anonim ***** válasza:
42%
Kb 0 az esély
júl. 23. 01:07
 10/16 anonim ***** válasza:
Pont így akarsz jogi karra menni?
júl. 23. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!