Milyen egyetemi szakra a legkonnyebb bekerulni?
Abbahagytam az iskolat 10 eve, jelenleg dolgozom, viszont ahhoz, hogy elorebb jussak a karrieremben, egy diploma kezd egyre fontosabba valni. Teljesen mindegy, hogy milyen, onnantol kezdve, hogy van egy, mar megoldom a dolgot. Viszont tudtommal a felveteli eljaras valtozott es nem vagyok benne biztos milyen uton kellene menjek.
Felsofoku erettsegim nincs, van egy C2 angol nyelvvizsgam illetve egy JLPT N1 de tudtommal azert nem jar pont. Penz nem akadaly, ha levelezos a szak akkor ki tudok fizetni barmennyit gyakorlatilag, szoval csak az lenne a kerdes hogy milyen szakra relative alacsony a kovetelmeny szoval nem kerulne tul sok idobe bekerulni.
A nyelvvizsga tud felsőfokú lenni. Az érettségi emelt szintű.
Egyébként pl tanári szakokra alig jelentkezik valaki, főleg a vidéki egyetemeken, úgyhogy oda nem lehet túl nehéz bekerülni (bár el is kell végezni). De a felvi.hu oldalon fent vannak a korábbi ponthatárok is.
#5 Nem mindig alacsonyabb a ponthatár az önköltségesen.
#4 A tanár szakokat én nem javaslom, mert nem csak jóval hosszabbak, mint egy sima 3 éves alapképzés, de még gyakorlat is van, ahol iskolában kell tanítani. Ha valaki nem akarja tényleg ezt csinálni, teljesen felesleges végigszenvednie.
Ha nem tanar, akkor mi lenne amit ajanlanal? Valami olyan lenne idealis, amit el tudok vegezni itthonrol is, tehat nem igenyel gyakorlati tudast, max bemegyek vizsgazni es kesz. Mivel munkam reven Azsiai nyelvekkel foglalkozom, ezert esetleg valami ilyesmi johetne szoba, de ahogy neztem az eleg limitalt. Igazabol a lenyeg csak annyi hogy felsofoku erettsegi ne legyen igenyelve es be lehessen kerulni egy 90+%-os magyar + tortenelem eredmennyel plusz egy felsofoku nyelvvizsgaval.
Koszi megegyszer a valaszokat.
A nyelv szakok nem egyszerűek, az ázsiaiakról meg főleg nem azt hallottam, hogy könnyűek lennének.
Böngészd végig ezeket:
Megerősíteném a négyes válaszolót: nincs olyan, hogy felsőfokú érettségi. Emelt érettségi és felsőfokú nyelvvizsga van.
JLPT N1-gyel keleti nyelvek és kultúrák, japán szakirány?
Nem könnyű ez a szak, én koreai szakirányon végeztem, de szerintem a japán nyelvvizsgáddal a nyelvi órák alól kérhetsz felmentést, és a többi meg menni fog, hiszen a nyelvi órák nehezítenek leginkább a szakon. Érdemes lenne a Károlin vagy ELTE-n utánakérdezni, hogy lenne-e lehetőséged a nyelvi tárgyakat kiváltani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!