A debreceni egyetemre megyek, persze ha felvesznek, szeptemberben informatika szakra.
Otthon tanulom szorgosan a programozást java programozási nyelven.
A kérdésem az hogy van értelme, vagy inkább ne tanuljam, mert egyetemen úgyis más programozási nyelvet fogunk használni?
Esetleg nehéz lesz átállni rá?
2024. júl. 9. 05:46
1/5 anonim válasza:
Ptm?
Ha jól tudom, c van meg java, meg rengeteg matek.
2024. júl. 9. 07:46
2/5 A kérdező kommentje:
A matek az “erossegem”.
Otthon szabadidomben vagy elmegyek kirándulni, autózni, vagy matekozok. :)
Akkor az jó hír hogyha java nyelv lesz az egyetemen.
Igen amúgy Ptm.
2024. júl. 9. 07:57
3/5 anonim válasza:
Hello, igazából semmit sem szükséges. Lesz az év eléjen egy szintfelmérő, az alapján lesztek tankörökbe csoportosítva. A szintfelmérőn egyszerű középszintű matematikai feladatok lesznek, illetve alap algoritmizáló feladatok. Ha nagyon rosszul írod meg azt, akkor bekerülhetsz egy felzárkóztató kurzusra, de ennek sincs igazából semmi jelentősége, ingyen ötös, vannak akik emiatt szándékosan elrontják. Első évben Python-nal fogtok kezdeni, illetve meg fogtok ismerkedni a Linux-val is, ezáltal lesz egy kis Bash. Ezek egyáltalán nem vészesek. Lesz egy kis diszkrét matek is, illetve vizuális matek, de ezek is elég könnyűek, mivel mindent az eléjéről fogtok kezdeni. Második félévben c++ lesz, harmadikban pedig Java. Egyáltalán nem lesz nehéz átállni
2024. júl. 10. 18:14
4/5 A kérdező kommentje:
És a szintfelmeron a matek tudást veszik figyelembe?
Vagy az infot is?
Amúgy köszi a választ.
Azt megkerdezhetem hogy mi értelme van Python, c++, és java-t tanulni?
Akkor inkább legyen egy nyelv, és abba több időt bele fektetni nem?
Nem érdemesebb lenne?
2024. júl. 10. 18:26
5/5 anonim válasza:
A szintfelmérőn vannak matekos és infós feladatok is. Ha írsz privát, át tudom őket küldeni, mi volt idén. Az egyetemen semmiben sem fogsz igazán elmélyedni. Mindenből tanulsz egy kicsit, ami meg jobban érdekel, abban el tudsz merülni már önállóan is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!