Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Orvosisok, akik dupláztatok!...

Orvosisok, akik dupláztatok! Hány %-os emelt érettségikkel kerültetek be az egyetemre? Hova jártok?

Figyelt kérdés
Jövőre felvételizem, idén írtam egy 84%-os emeltet bioszból. Az őszi érettségi időszakot céloztam meg a kémiával. Mindenképp duplázni szeretnék. Ahogy számolgattam, ha sikerül hasonló kémiát írnom, reálisnak érzem, hogy felvehetnek Szegedre, ha kimaxolom az intézményi pontokat.

2024. júl. 5. 20:22
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Hát ezt azért nem nehéz kiszámolni a régi rendszerre..

Tavaly pl a SZOTE államin 428 volt a ponthatár, ebből levonod a 100 többletpontot és a maradékot elosztod néggyel. Így kijön, hogy aki duplázással került be, annak átlagosan legalább 82%-os emelteket kellett írnia. Nyilván ha az egyik emelt 82% helyett 92%-ra sikerül, akkor a másikat elég 72%-ra megírni, pontok tekintetében ugyanott van.

Viszont azt nem lehet tudni, hogy az új rendszerben merre és mennyivel fognak elmozdulni a ponthatárok, ez nagyon kiszámíthatatlan. Kapacitástól/étettségik nehézségétől függően 5-10 pontot eddig is simán ingadozott a ponthatár. Az, hogy korábbi években elég lett volna egy adott teljesítmény, nem biztosíték arra, hogy legközelebb is elég lesz. Pontosan ezért teljesen fölösleges szerintem taktikázni, meg pontokat számolgatni. Írd meg az érettségiket legjobb tudásod szerint, annál többet úgysem tudsz tenni.

Ez amúgy nem egy rossz eredmény, de a SOTE államira tavaly pl nem lett volna elég két 84%-os emelt duplázása, szóval nem érdemes kicentizni és a minimumra törekedni.

2024. júl. 6. 04:07
 2/4 anonim ***** válasza:
64%
90% Kemia, és 75% biológia. És PTE ÁOK-ra járok!
2024. júl. 6. 06:19
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Nyilván a pontok számolgatása leginkább a saját megnyugtatásomra szolgál. Tudom, hogy az idei 100 intézményi pontért külön tenni kell, és ingadozik a ponthatár, de relatív kevés helyen látom olyan orvostanhallgatók válaszait akik duplázással kerültek be, szóval jó ilyeneket is olvasni :)
2024. júl. 6. 10:25
 4/4 anonim ***** válasza:
71%
3 relatív mindenki duplázással kerül be, aki utólag csinál ilyen emelteket, de sokan tesznek javítót, ők is csak duplázni tudnak.
júl. 31. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!