Villamosmérnöki képzés előtt milyen tudást érdemes elsajátítanom? Eddig csak gimiben tanultam matekot, fizikát.
Nagy eséllyel felvesznek az egyetemen villamosmérnök képzésre. Most érettségiztem (matek, fizika emelt) és a pontom megvan hogy felvegyenek.
Eddig csak matekot, fizikát tanultam.
Szeptemberben kezdeném az egyetemet.
Van amit érdemes lenne a nyáron megtanulnom hozzá?
Esetleg programozás?
Én a matematikában való magabiztosságot szoktam ajánlani, de idáig mindenki lekakkantotta az ötletet.
Nekem bevált a gyors és precíz munkavégzésre törekvés. Fejben pörgetve a az egységsugarú kört, nulla idő alatt tudtam, bármelyik szögfüggvény bármelyik negyedben milyen előjelű, nem volt problémám azzal, hogy a függvény képe hogyan változik, ha a független változót szorzom kettővel, vagy a függvényt szorzom kettővel, az azonos átalakítások, stb.
Ha "igazi" villamosmérnökség a célod, nem pedig valami nevetség tárgya mérnökinfarktus, vagy hasonló, akkor például önállóan begyakorolható a komplex algebra, abban is nagyon jó otthon lenni, az elmélete meg nem nagyon kíván két matek professzort a könyökeid alá. Mondjuk majdnem ilyen a differenciálszámítás és az integrálszámítás is. Ezen témakörökhöz van példatár dögivel, például a Fazekas sorozat (neten is fellelhető).
1-es
Köszi
Megfogadom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!