Milyen pénzügyi befektetői képzést végezzek el?
Van jogász végzettségem, de szeretnék egy pénzügyi képzést is esetleges külföldi lehetőségek érdekében.
Ezt a kettőt néztem. Ti melyiket ajánlanátok esetleges befektetői cégnél való elhelyezkedés érdekében?
1-es: Itt azért meg kell(ene) néznie majd, hogy milyen területről fogadnak végzettséget, mivel meg van adva milyen területről mennyi kredittel kell rendelkezni. Jogi végzettség esetében ezek nem biztos, hogy rendelkezésre állnak.
Csak példaként másolom ide az egyik egyetem feltételeit:
PÉNZÜGY MESTERKÉPZÉSI SZAK – ELŐTANULMÁNYI ISMERETKÖRÖK:
Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: a pénzügy és számvitel, a gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak.
A mesterképzésbe való belépéshez szükséges minimális kreditek száma 60 kredit az alábbi területekről:
módszertani ismeretek (matematika, statisztika, informatika) területéről 15 kredit;
közgazdasági ismeretek (mikro- és makroökonómia, nemzetközi gazdaságtan, környezetgazdaságtan, gazdaságelmélet, gazdaságstatisztika, közgazdaság-elmélettörténet, gazdaságmodellezés, gazdaságpolitika, ágazati és funkcionális gazdaságtan, közösségi gazdaságtan, világ- és Európa-gazdaságtan, közpolitikai ismeretek) területéről 10 kredit;
üzleti alapismeretek (vállalati gazdaságtan, számvitel, kontrolling emberi erőforrás gazdálkodás, gazdasági jog, marketing, vezetés és szervezés, értékteremtő folyamatok menedzsmentje, döntéselmélet és módszertan, üzleti etika, stratégiai tervezés, üzleti kommunikáció) területéről 10 kredit;
társadalomtudományi alapismeretek (Európai Unió, általános és gazdasági jogi ismeretek, gazdaságtörténet, szociológia, pszichológia, filozófia) területéről 10 kredit;
szakmai ismeretek (pénzügy, pénz- és tőkepiaci ismeretek, banküzemtan, pénzügypolitika, adózási ismeretek, vállalati pénzügyek, vállalatértékelés) területéről 15 kredit.
A mesterképzésbe való felvétel feltétele, hogy a hallgató a korábbi tanulmányai alapján a felsorolt területeken legalább 30 kredittel rendelkezzen.
Ez tény, hogy elképzelhető, hogy bizonyos krediteket kell még hozzá teljesíteni. Inkább csak azt akartam érzékeltetni, hogy a kérdező által linkelt weboldalak és képzések konkrétan semmit nem érnek, ha tényleg ezzel akar foglalkozni.
Ezt néztem még, erről mi a véleményetek?
Nemzetközi szinten, befektetési vállalatnál tudnám ezt hasznosítani szerintetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!