Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Fel lehet valahogy készülni a...

Fel lehet valahogy készülni a BME-re?

Figyelt kérdés
Idén érettségiztem emelt digitális kultúrából és közép matekból (is), és elég jól állnak a pontjaim, így valószínűleg felvesznek a BME gépészmérnöki karára. Azonban a bentmaradástól jobban tartok. Barátaim többsége közép vagy emelt fizikát tett emelt matekkal, és hozzájuk képest nagyon rosszul állok fizikából is és matekból is. Kérdésem, hogy munka mellett nyáron fel tudnék-e készülni valahogy az egyetemi anyagra, és elérhető-e valahol, amit tanulni fogok az egyetemen?

jún. 16. 10:48
 1/8 anonim ***** válasza:
72%
Mindenképp ajánlott egy nyári matek-fizika alapozó kurzus, ahol megtanulod az egyetemi anyag alapjait.
jún. 16. 11:01
 2/8 anonim ***** válasza:
85%

Nekem volnának tippjeim, de nagy összegbe mernék fogadni, hogy úgysem próbálod meg követni, elsősorban azért, mert ellenkezik az elképzeléseddel, másodsorban azért, mert az emberek 95 %-a a grandiózus elképzeléseket annyira nem valósítja meg, hogy neki sem áll.

A tippem egyébként a következő volna, fogj egy jó matek és egy jó fizika felvételi példatárat, és igyekezz egyre gyorsabban megoldani minden feladatot belőlük. Ha jól haladsz, akkor minden feladat mellé írd oda a stopperrel mért, rászánt időt, és augusztusban kezdjed elölről, hogy lássad, fejlődtél-e. Ha közben van olyan, ami tudásra érdemes, azzal foglalkozz egy kicsit, például szinusz melyik negyedben milyen előjelű, vagy hogy változik a függvény képe, ha megszorzod kettővel a függvényt, vagy a független változót.

Pálfai: Felvételi tájékoztató és példatár (matekhoz)

Dér-Radnai-Sós: Fizikai feladatok

jún. 16. 12:46
 3/8 anonim ***** válasza:
81%

Fel lehet zárkózni egyetem alatt is, de jó ötlet, ha előre készülsz.

Emelt szintű fizikát nem erőltetném, úgyis csak bizonyos témák, tantárgyak jönnek majd elő (mechanika, hőtan, gáztörvények, villamosság, elektrotechnika, áramlástan-ez nincs is középiskolában).

Emelt szintű matekból is csak a deriválás, integrálás, amivel szerintem foglalkoznod érdemes nyáron. Az első félév matekjának ez a lényege.

Bolyai könyvek jók, neten is megtalálható:

[link]

jún. 16. 15:51
 4/8 anonim ***** válasza:
81%
Ott van a Határérték számítás kötet is, az is 1. féléves anyag és középiskolai tudással is elkezdheted nézegetni.
jún. 16. 15:55
 5/8 anonim ***** válasza:
85%
Fizika teljesen más lesz mint a középiskolai azt nem feltétlenül eroltetnem. Viszont anno egyetemen azt vettem észre, hogy matekból nagy előnnyel indult az aki az analízis tárgy egy részét már ismerte amikor kezdett. Keress magán tanárt akivel az első matekos tárgy egy részét átveszitek. Baromi nagy előny ha az elején a matek megy és az amugyis új dolgokra például gepszerk meg hasonlokra több időt lehet fordítani.
jún. 17. 06:00
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Én is utánna néztem egy kicsikét és sokan a Kalkulus 1&2&3-at ajánlották, azokról mi a véleményetek?
jún. 17. 08:24
 7/8 anonim ***** válasza:
56%
Lesz majd félév elején egy 0. matek zh, én az előző év feladatlapjait mindenképpen átnézném, ez alapján azt is láthatod majd, hogy a belépő "minimumból" mit tudsz, és mi az, amit még gyakorolni kell.
jún. 18. 23:39
 8/8 anonim ***** válasza:
0%
MsC-vel együtt 6-7 év tanulás bruttó 7-800-as fizukért. Totally worth it.
jún. 19. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!