Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egy általános középiskolai...

Egy általános középiskolai képzés elvégzése után, ahol nem tanítottak programozást és a matematikát is alap szinten tanították milyen reál irány javasolt? Az informatikai és a matematikai érettségi mind 90%-közeli (+- 1 %) - mennyire számít ez?

Figyelt kérdés
Humán szakon vagyok, de szívesen váltanék reálra. A matematikát mindig könnyen megértettem, de nem tudom, hogy a tudásom egyetemi szinten mennyire elég. Mellyek azok a szakok, amikbe "nyugodtan" bele lehet vágni és nem kell hozzá komolyabb reál tudás? - eddig a matematika, gazd. és menedzsment, ker. és marketing szakokat néztem.
2010. okt. 29. 13:42
 1/4 anonim ***** válasza:

a matek szakhoz azért elég komoly reál tudás (nevezetesen matek) kell:)

Közgáz szakokon van matek, de messze nem olyan vészes, hogy attól nagyon tartani kéne, ha úgy azért megy a matek.

2010. okt. 29. 13:47
 2/4 anonim ***** válasza:

Én nyelvi tagozatos gimibe jártam, matekból heti 3-4 óránk volt, nem emelt szinten... és egyik osztálytársam, aki még csak matek faktos sem volt, a középszintű érettségit pedig 92%-ra tette le matekból, és 82-re fizikából, a BME-n van informatikai karon... pedig azt az egyik legnehezebb karnak tartják, de már 2 évet elvégzett belőle, egy-két tárgyat kellett csak ismételnie bukás miatt!

Persze nagy szorgalom kell ehhez, de sima középiskolai alapokkal, matekfakt nélkül, 90 körül középszintű matekérettségi után is meg lehet csinálni, ha összekapod magad. :)

2010. okt. 29. 14:22
 3/4 anonim ***** válasza:

Én is nyelvi tagozatos gimnáziumba jártam, szerettem az informatikát és a matekot, az érettségimet még is sikerült elrontanom sajnos. Jelenleg építőmérnöknek tanulok, amit imádok és el sem tudom képzelni hogy egy olyan szakon legyek, ahol csak "magolni" kell... Mindig vannak húzós tantárgyak, ami esetleg kevésbé fekszik, viszont fel kell készülni arra, hogy ha tegyük fel mérnöki szakra mennél, akkor egészen máshogy kell tanulnod mint eddig... itt semmit nem ér a magolás... onnantól kezdve hogy valamit nem értesz meg, csak magolod, buktad az egész tárgyat!

Ezenfelül azt is hozzá kell tenni, hogy az egyetemi/főiskolai matematika erős középiskolai alapokat igényel, hiszen minden arra épül, és csak egyre bonyolultabb lesz... Nem rágnak már mindent a szádba, hogy mi miért van úgy, neked kell visszavezetned a középiskolából (is) hozott tudásoddal mindent az alapokra hogy igazán megértsd.

Ha nem vagy biztos a tudásodban, és nem érzel elhívatást a matek szak felé, én nem mennék oda, de ezt neked kell eldöntened! A közgáz nem olyan vészes, van ugyan reál része, de magolós tárgyakból is akad bőven.

2010. okt. 29. 14:41
 4/4 A kérdező kommentje:

ez a baj. hogy sosem tudtam magolni. egyszerűen nem tudom magam rávenni, hogy leüljek és bemagoljak valamit, mindig azokból a tantárgyakból voltam jó, amit, elég volt csinálnom és megértenem...

szóval olyan szakot nagyon nem akarok, ahol túl sok az elmélet és kevés a gyakorlat. (pl. a töri tanulásban mindig rossz voltam)

2010. okt. 29. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!