Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Idén mennyivel változhat a...

Idén mennyivel változhat a ponthatár BME VIK-en ?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Ha jól emlékszem tavalyi ponthatár 399 volt, és nekem a felvi pontszámoló kalkulátora 410 pont környékére hozza ki a pontom, ha maxos lesz a szóbelim. Szerintetek megnyugodhatok vagy így, hogy csökkentették az állami férőhelyek számát célozzak meg más egyetemet?

máj. 25. 11:38
 1/6 anonim válasza:
0%
szia engem tavaly vettek fel és emlékeim szerint 340 volt(villamosmérnök bsc) amugy 320-360 ra számitok idén a bme nem túl válogatós felvételiztető szóval a szóbelin kedvesek lesznek majd felvételi után mutatják ki a fogukat zh meg vizsga közben ha engem kérdezzel kérdez meg néhány halgatot hogy milyen oda járni sorrend állitás véglegesítése előtt
máj. 25. 16:12
 2/6 A kérdező kommentje:
Bocsánat ott elfelejtettem pontosítani:) mérnökinformatikáról beszéltem, oda volt 399 a ponthatár. De akkor szerinted csökkenés és növekedés is ugyanúgy előfordulhat?
máj. 25. 16:47
 3/6 anonim válasza:
0%

(első vagyok)

igen de kicsi korlátok közt és csökkenés valószinübb mert előző évi magas volt utobbi 10 éves rekord (az azt hiszem 380 volt) 410 el tuti bent vagy ott is inkább azon gondolkodj biztos akarod e

máj. 25. 16:52
 4/6 A kérdező kommentje:
Még azt esetleg nem tudod hogy mennyire befolyásolja a mérnöki karokat az elvett államilag támogatott helyek?meg hogy a kollégiumokba milyen nehéz bekerülni? előre is köszönöm :)
máj. 25. 18:34
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerintem most az egyszer kivételesen csökkeni fognak valamennyit a ponthatárok mert:

a közép érettségit már nem számítják be teljesen csak az eredmény 2/3 részét.

Nem adnak mindenre ugyanannyi intézményi pontot mindenhol(régen ez ugye a plusz pont volt)

máj. 27. 11:09
 6/6 A kérdező kommentje:

Tényleg? Én azt hittem, hogy régebben nem is volt intézményi pont :D

engem a ponthatár csökkenésben csak az elvett államilag támogatott helyek zavarnak, hogy az mennyiben befolyásolja

jún. 1. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!