Szerintetek idén orvosi egyetemen mennyivel fog emelkedni a ponthatár ? Kinek hogy sikerültek az emeltek? És a hova jelentkeztetek?
Szerintem úgy fognak alakulni a ponthatárok, mint a járvány előtt, elvégre lesznek szóbelik, azokkal meg lehet még pár pontot szerezni. Az Eduline statisztikái alapján így alakultak a ponthatárok (2015-2019 között):
* SE-ÁOK (ONA): 435-442 között
* SZTE-SZAOK (ONA): 413-428 között
* PTE-ÁOK (ONA): 403-422 között
* DE-ÁOK (ONA): 409-426 között
Az igazság pedig valahol félúton lesz valószínűleg, tehát a SE-ÁOK-on 440 körül, SZTE-ÁOK-on 425 körül, PTE-ÁOK-on 415 körül, DE-ÁOK-on pedig 420 körül alakulhat a ponthatár.
Bár sokat elmond, hogy a minimum bekerülési ponthatárt mindegyik orvosin (na meg jó pár másik szakon is) csökkentették, az orvosikon a megszokott 400 helyett most 380 a minimum pontszám, amit el kell érni a bejutáshoz. Nem igazán tudom eldönteni, hogy ez egyfajta elővigyázatosságból történt-e így, vagy az országos átlag azt mutatja, hogy nem sikerültek olyan fényesen az emeltek például. Mondjuk nem is lenne meglepő másfél év online oktatás után.
Azonban a környezetemből kiindulva nem látom azt, hogy annyira megviselt volna minket ez az időszak. A közepek nagyon jól sikerültek mindenkinek, és az emeltek sem lettek rosszak. A bioszom 80 pontos lett, a kémiám meg 61, de úgy vagyok vele, hogy a szóbelikkel felhúzom őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!