Tényleg nem lehet egyetem mellett dolgozni?
Ez sok mindentől függ: milyen szakra jársz, mennyire tudod jól beosztani az idődet, mennyi energiád van, milyen gyorsan tanulsz stb. De azonos szakon belül sem ugyanolyan minden félév, vannak olyan félévek, amikor több tárgyad van és nehezebbek, több a gyakorlat, ahova muszáj bejárni és vannak lazább félévek. Na meg az sem mindegy, hogyan sikerül összerakni az órarended, tudsz-e 1-2 napot szabadon hagyni, össze-vissza vannak az óráid vagy egymás után.
Részmunkaidős diákmunka beleférhet, de ez a fentebb leírtaktól függ.
Szia! Persze, hogy lehet!
Ha megvan a kellő motiváció és mint látom nálad megvan, akkor teljességgel megoldható! Mondom ezt azért is, mert én is imádom verni a pénzem jelentéktelenebbnél jelentéktelenebb dolgokra!
Üdv egy leendő egyetemista, aki biztos benne, hogy lehet, mert máskülönben az anyáméktól kapott pénzt étel helyett kávékra kell költsem, mely hosszú távon éhínséghez vezetne!
Lehet persze, kellő kitartással és motivációval simán. Keményebb egy kicsit mondjuk egy orvosi vagy egy villamosmérnöki mellett, az tény. Azt azért ne hagyd, hogy a tanulmányaidra rámenjen.
Mivel még nem voltál ténylegesen egyetemista, nem tudod, hogy neked személy szerint milyen lesz, én mindenképpen azt javaslom, hogy az első félévedben ne dolgozz, hanem ismerd meg saját magad, a képességeidet, és az adott képzés elvárásait amin tanulni fogsz. Nagyon nagy váltás sok esetben a középiskolához képest egy egyetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!