Az emelt kémia érettségi után mennyire lesz nagy ugrás gyógyszerészetin kémia tantárgyból?
A kettőt nehéz összehasonlítani. Az emelt kémia gyakorlatilag csak a minimum szükséges tudás.
Az alap szerves és egyetemi szerves/bio kémai között nagyon nagy az ugrás.
Igen, ahogy az elottem szolo is irta, alt. es szervetlen kemia igazabol (kicsi kiegeszitessel) az emelt erettsegi anyaga. Szamolasok egyebkent szerintem annyira nem veszesek mint erettsegin. A szerves viszont verfurdo szokott lenni, de ha minden orara tanulsz es gyakorolsz akkor a szigorlat is teljesitheto. A vizsgak/szigorlat altalaban mindig ugyanazokat a tipusfeladatokat ismetli, szoval jol begyakorolva nem tudnak beledkotni. Az emelt erettsegire szukseges szerves kemia anyag egyebkent jo alapokat ad, de ennel 10x mennyisegu anyag kellesz a szigorlatra. Egyebkent szerintem az egyik logikusabban felepitett targy (soten legalabbis, a tobbi egyetemen nem tudom a kovetelmenyeket). Analitikai kemia okozhat meg nehezseget, de szerintem annyira nem vesz ez sem, es viszonylag konnyebb belerazodni, de szamomra mindig is kicsit unalmas volt.
A tovabbiakban lesznek szakmaspecifikusabb targyak, mint pl a gyogykem. Ez szerintem kifejezetten izgalmas, de kell hozza eros szerves kemia gondolkodas is. Az anyag hatalmas, de ha raall az egyed szerintem elvezheto, nekem az egyik kedvenc targyam.
Egyebkent, szemelyes velemeny: rengetegen irjak hogy mennyire “buktato” par targy, ami igaz is, de rendszeres tanulas mellett nekem soha nem kellett egy vizsgat sem ismetelni. A vizsgaim tobbsege 4-es, 5-os volt. A legtobbszor itt gyakorikerdeseken akik panaszkodnak hogy mennyire teljesithetetlenek ezek a szakok, szimplan vagy nem tanulnak eleget vagy mem tudjak hogy tanuljanak effektiven. Mondjuk mindenki mashogy tanul, es a szamodra mukodo metodust eleg nehez megtalalni erettsegi utan. Van aki kartyazik, van akinek eleg ha csak atolvassa, van akinek 10x kell atolvasni. En ADHD-s vagyok, szoval vannak napok mikor a legegyszerubb osszefuggest is millioszor kell atolvasnom, de aki konnyebben koncentral hamarabb is megertheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!