Szerintetek elég lehet ez ennyi pont orvosira? Illetve mik a pro-kontra érvek orvosi, és gyógyszerészeti mellett, melyiket válasszam?
412 pontom van, és PTE lenne a cél minden esetben. A gyógyszerészeti szak már biztos megvan, de kicsit vacillálok még. Nagyon szeretem a kémiát, és sokkal inkább reálos beállítottságú vagyok, ezért úgy érzem nekem könnyebb lenne a gyógyszerészeti, nem mellesleg, pedig a pénz, és a család sem utolsó szempont, amelyekben szintén a gyógyszerészetivel járnék jobban. Mindig is érdekeltek az anyagok, kölcsönhatások, illetve gyógyszerek, hogy hogy készülnek, stb. Azonban mindezek ellenére az orvosi felé jobban húzok, mindig is az akartam igazán csinálni, és szívesebben lennék orvos mint gyógyszerész, azonban reálisan gondolkodva nekem a gyógyszerészeti boldogabb, nyugodtabb életet jelentene.
Szerintetek ez alapján mi lenne az ésszerű sorrend? Jelenleg első a PTE ÁOK, második a PTE GYTK a sorrendemben. Illetve szerintetek elég lehet 412 pont idén orvosira? Mennyit emelkedhet tavalyhoz képest a ponthatár?
Köszi:)
Remélem tényleg elég lesz a pontom, mert csúszni semmiképpen nem akarok..
Ugyanígy voltam mint Te, minden álmom az orvoslás volt, de gyógyszerészetire vettek fel Pécsre. Megjegyezném, hogy az orvosi tömény magolás, nagyon elenyésző a kémia és sok meló lesz vele. Miután végzel még plusz sok év mire valamit tudsz kezdeni magaddal és elég gyatra a fizetés az elején. A gyógyszerészeti inkább fizika és kémia, egy kis biológiával meghintve, 5 év után már bőven tudsz dolgozni jó fizetésért. Inkább érteni kell az anyagot, magolni keveset kell ezen a karon.
Szóval pro és kontra, ha neked a család és a pénz számít akkor legyél gyógyszerész. Ha nagyon vonz a kórházi meló lehetsz klinikai gyógyszerész is, nem csak patikai munka létezik.
Én jövőre fogok végezni, nem bántam meg, hogy maradtam a gyógyszerészetin. Szóval rakd fel a mérlegre az érveidet és dönts. Rövid az élet, nem csak a tanulásról szól, ha szeretnél családot és nő vagy akkor mindenképpen gyógyszerészet.
Ui: mindkettő szak eszméletlen nehéz és az egyetem mellett sajna kb 0 az ember ideje
Tényleg lehet, hogy jó választás lenne Neked a klinikai gyógyszerészet. ebben a videóban elmondják, mit csinálnak:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!