Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tényleg váltsak inkább a...

Tényleg váltsak inkább a közigazgatásból vagy fog javulni a helyzet és inkább várjak türelmesen?

Figyelt kérdés

Ez a netto 275 ezres fizetés aggaszt. Unalmasak az ügyek is és zavar a túlzott bürokrácia. Utálom a sok banyát is aki körülvesz engem, tele 50+ kiégett nőkkel. Sokszor ha csörög a telefon, már az is idegesít. De néha elvagyok vele, amikor van egy-két érdekesebb ügy.

Főleg a pénz miatt viszont szeretnék váltani. Olyan szenvedélyem van, amihez kell pénz. Most még könnyű, mert a szüleimmel élek és nem kell semmit fizetnem, de ez nem lesz mindig így.

Arra gondoltam, hogy elvégezném a BGE-n a kereskedelem és marketing szakot. Nagy út vezetett idáig. Először jogász szakon gondolkodtam, de rájöttem, hogy az nke-n a sok jogi tárgy kiégetett már. Viszont félek attól is, hogy levelezőn nem bírnám az egyetemet, az nke-n a nappali is kikészített. Igaz, hogy a tantervben azt láttam, hogy legalább itt normális a tárgyak mennyisége, mert 6-7 tárgy van egy félévben, nem úgy mint a közig szervezőn, ahol átlagban 12 és nagyrészt 2 kreditesek és legalább a fele felesleges.

Nem tudom bírnám-e a BGE kereskedelem és marketinget, de a matek számtani részét szerettem, ezért mennék oda. A Statisztikát pl szerettem egyetemen. Viszont aggódok, mert az nke is kikészített NAPPALIN. Ez meg levelező lesz. Az igaz, hogy a BGE-n távoktatásban vannak az órák és csak a vizsgákra kell bemenni vagy ez csak a covid alatt volt?

Egyáltalán normális az, hogy van egy szenvedélyem, a prostizás és emiatt kínzom magam, hogy minél több pénzem legyen? Mert egyébként csak ezért fontos, hogy jobban keressek. Kisebb része a dolognak az, hogy szerintem érdekesebb munkám lenne a kereskedelem és marketing végzettséggel, egyébként azon belül is a kereskedelmi logisztika tűnik nekem szimpatikusnak, mint specializáció. A haverom is ezt végezte és szerinte az agyhalott szaktársai is eljutottak a végéig a szaknak.

Meg kéne gondolni viszont, mert 370 ezer forint egy félév, csak önköltséges ponthatárt érem el. Meg tényleg jobban lehet keresni ezzel a végzettséggel, mint közigazgatásban? Számottevő annyira a különbség, hogy megéri elvégezni?

ápr. 24. 08:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nem lenne olcsóbb párkapcsolatban? Sok olyan ember van már manapság, akik nem szeretnének gyerekeket. Ajánlom Netflixen az alfahímeket. Én a helyedben tuti valami társkeresőre regisztrálnék...Olcsóbb...Bár nem tudom, hogy mennyire vagy kapós a lányok körébe szóval...
ápr. 25. 20:14
 12/13 A kérdező kommentje:

Nem vagyok. Bár most kezdek fogyni, ez előny. De szőrös vagyok és azon már azért hadd ne változtassak. A hátam csak kicsit szőrös, a többi rész eléggé.

A másik meg az, hogy az anál szex a mindenem, nem tudom, hogy párkapcsolatban ki tudnám-e élni.

Úgy tudom a legtöbb nő az anál szexnek ellen áll. Prostiknál is. De imádom. Imádom dominálni a nőt és az análban tudom ezt jól megvalósítani.

Hát a kitartásom ingatag. Közig-szervezőt többször ott akartam hagyni, mégis eljutottam a végéig. Munkahelyemen meg van időm tanulni. A volt osztálytársam szerint, aki ezt elvégezte, azt mondta simán menne.

Végül is csak pénzt bukhatok, ha nem menne, mert csak fizetősre vennének fel. Ami jobb is, mert mindig azon aggódtam, hogy kibukok és vissza kell fizetnem a képzést. Inkább előre kifizetem.

Az viszont jó kérdés, hogy a gyakorlatban tetszene-e egy ilyen munka nekem. A közig szervező szakon pl a gazdasági tárgyakat nem szeretttem, tartottam tőlük, de a statisztikát pl igen. A közgazdaságtantól most is parázok, de szerintem mindent meg lehet tanulni. Egy próbált megér nem? Max nem sikerül. De mondom a volt osztálytársam szerint az agyhalottak is eljutottak a végéig. Én a szakdolgozattól tartok inkább. Mert az kemény munka.

Már annak is örülnék, ha nem 50 éves banyák vennének körül a munkahelyen, amelyre van esély nem, ha elvégzek egy ilyen szakot? Ez vonzza a fiatalokat azért.

Amit sajnálnék, hogy hobbim lett a gitározás és nem szeretném hanyagolni, bár napi 1 óra talán beleférne, többet úgy se nagyon szoktam, mert megunom/elfáradok. És mondom a munkahelyem kényelmes, tudok tanulni munkaidőben.

És hátha sokkal érdekesebb lenne egy kereskedelem és marketing munka, mint ez a bürokratikus közigazgatás, amiben ki lehet égni.

ápr. 26. 08:36
 13/13 A kérdező kommentje:
De most nézegetem a számviteli alapokat és nagyon sok nekem. Lehet tanári magyarázattal jobban érteném, de az a sok értékcsökkenéses dolog többfajta számítása nekem így most sok volt. Nem tudom mennyire fontos a számvitel ott, 1. félévbe van. De elsőre nem igazán értem, csak minimálisan.
ápr. 26. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!