Tényleg váltsak inkább a közigazgatásból vagy fog javulni a helyzet és inkább várjak türelmesen?
Ez a netto 275 ezres fizetés aggaszt. Unalmasak az ügyek is és zavar a túlzott bürokrácia. Utálom a sok banyát is aki körülvesz engem, tele 50+ kiégett nőkkel. Sokszor ha csörög a telefon, már az is idegesít. De néha elvagyok vele, amikor van egy-két érdekesebb ügy.
Főleg a pénz miatt viszont szeretnék váltani. Olyan szenvedélyem van, amihez kell pénz. Most még könnyű, mert a szüleimmel élek és nem kell semmit fizetnem, de ez nem lesz mindig így.
Arra gondoltam, hogy elvégezném a BGE-n a kereskedelem és marketing szakot. Nagy út vezetett idáig. Először jogász szakon gondolkodtam, de rájöttem, hogy az nke-n a sok jogi tárgy kiégetett már. Viszont félek attól is, hogy levelezőn nem bírnám az egyetemet, az nke-n a nappali is kikészített. Igaz, hogy a tantervben azt láttam, hogy legalább itt normális a tárgyak mennyisége, mert 6-7 tárgy van egy félévben, nem úgy mint a közig szervezőn, ahol átlagban 12 és nagyrészt 2 kreditesek és legalább a fele felesleges.
Nem tudom bírnám-e a BGE kereskedelem és marketinget, de a matek számtani részét szerettem, ezért mennék oda. A Statisztikát pl szerettem egyetemen. Viszont aggódok, mert az nke is kikészített NAPPALIN. Ez meg levelező lesz. Az igaz, hogy a BGE-n távoktatásban vannak az órák és csak a vizsgákra kell bemenni vagy ez csak a covid alatt volt?
Egyáltalán normális az, hogy van egy szenvedélyem, a prostizás és emiatt kínzom magam, hogy minél több pénzem legyen? Mert egyébként csak ezért fontos, hogy jobban keressek. Kisebb része a dolognak az, hogy szerintem érdekesebb munkám lenne a kereskedelem és marketing végzettséggel, egyébként azon belül is a kereskedelmi logisztika tűnik nekem szimpatikusnak, mint specializáció. A haverom is ezt végezte és szerinte az agyhalott szaktársai is eljutottak a végéig a szaknak.
Meg kéne gondolni viszont, mert 370 ezer forint egy félév, csak önköltséges ponthatárt érem el. Meg tényleg jobban lehet keresni ezzel a végzettséggel, mint közigazgatásban? Számottevő annyira a különbség, hogy megéri elvégezni?
Megéri elvégezni a képzést, és sokkal jobban lehet vele keresni, kint a közigazgatásban.
De remélem előbb-utóbb benő a fejed lágya, és elkezdesz értelmes célokért dolgozni és félretenni, nem csak qvákra szórsz el minden pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!