Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Vizsga előtti éjszakát végigta...

Vizsga előtti éjszakát végigtanulni az egyetemen?

Figyelt kérdés
Volt már olyan, hogy megcsúsztatok egyetemen egy vizsgával a vizsgaidőszakban? Pl volt még hátra vagy 50 oldalnyi tanulás, de másnap reggel volt a vizsga, így kénytelenek voltatok egész éjjel fennmaradni és megtanulni azt az 50 oldalt és onnan menni reggel egyből vizsgázni? Tudtatok így teljesíteni a vizsgán?

2024. ápr. 20. 20:27
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
10-es: Csak akkor, ha korábban egyáltalán nem foglalkoztál az anyaggal. Ha valaki nem jár be az előadásokra és nem tud semmit a témáról, akkor nagy eséllyel az. De még ekkor se az, mert 10-12 óra folyamatos tanulással sok mindent meg lehet jegyezni. Ha valaki odafigyelt az előadásokon, akkor már elég sok ismerete van. Másrészt az éjszakázást se egyformán bírják az emberek. Én fiatalon jól bírtam, idősebb koromban már nem tudtam jól telejsíteni néhány óra előzetes alvás nélkül.
2024. ápr. 22. 10:32
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az előttem szólókkal abban, hogy a teljes kialvatlanság nagyon sokat elvesz a korábban megtanult dolgoktól is. Vizsgán nehezebben jut eszedbe és nem is tudod olyan jól visszaadni (itt szóbeliről beszélek első sorban).

Nekem egy olyan “szabályom” volt, hogy a vizsga előtti nap éjfélnél tovább nem leszek fent. Nyilván ez a záróvizsgák során volt amikor megdőlt. :D

2024. ápr. 25. 06:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!