Hol érdemes muzeológiát végezni?
Alapszakon bölcsészettudományi szakirányon végeztem pár éve. Nagyon megtetszett a muzeológia szak, illetve a múzeumi munka, ezért ebbe az irányba szeretnék továbbmenni. Nézegettem a kínálatot, és a Debreceni Egyetem által meghirdetett mesteri (és keresztféléves szakirányú továbbképzés), valamint a Gál Ferenc Egyetem alkalmazott muzeológia szakirányú továbbképzése keltette fel a figyelmemet. Nyilván nagyon tetszett az ELTE kínálata is, viszont csak levelező tagozat érdekel. A következő kérdéseim merültek fel:
- Akik ezeken az egyetemeken végeztek: milyen tapasztalataitok vannak?
- Levelező tagozaton milyen gyakran kell bejárni?
- Érdemes 2 éves mesterit végezni, vagy elég az 1 éves szakirányú képzés?
"Érdemes 2 éves mesterit végezni, vagy elég az 1 éves szakirányú képzés?"
Milyen kontextusban érdemes-e elvégezni? A mekibe felvesznek muzeológus végzettség nélkül is, máshová pedig úgysem kellesz vele, függetlenül hogy elvégzed-e a mesterit vagy sem.
Én csak akkor tudok érdemleges választ adni a kérdésre, ha annak első szavát elhagyjuk a mondatból.
Ebben az esetben a válaszom: nem.
Köszönöm a demotiváló "nem-válaszokat". A diplomával Erdélyben szeretnék elhelyezkedni, ugyanis nem Magyarországon élek, így tehát semmi közöm ahhoz, hogy ott mennyire nem éri meg a muzeológia.
A kérdésem azok felé irányult, akik elvégezték már a felsorolt képzések valamelyikét. Nagyon köszönöm azoknak, akik TÉNYLEG a kérdésre válaszolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!