Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Csak a kivaltsagosok tudnak...

Csak a kivaltsagosok tudnak bejutni a legmenobb szakokra mint pl orvosi?

Figyelt kérdés
Pl orvosin csak az “elit”-je tanul? Vagy ott is vannak teljesen atlagos kepesegekkel biro diakok?
2024. ápr. 5. 04:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
66%
Eü szakközépben érettségiztem, anyukám eladó, apukám géplakatos (volt), és nagyon nem voltunk elit cslád (két testvérem van), mégis elsőre bejutottam annak idején (és csúszás nélkül végeztem el, pedig az még nem is a bolognai rendszer volt).
2024. ápr. 5. 12:31
 12/13 anonim ***** válasza:
24%
#11 oké, de ez már hány éve volt? Azóta teljesen más a felvételi rendszer
2024. ápr. 5. 12:46
 13/13 anonim ***** válasza:
68%
12, akkor is hasonló volt, csak nem kétszintűnek hívták, hanem közös érettségi-felvételinek, de azonos volt az alapelv. Aki felvételizett, az egy jóval nehezebbérettségit írt, egy példány ment a suliba, egy az egyetemre. Raádásul még igazságtalan is volt, mert a sulis példányt pnt úgy pontozták, mint aki simát írta. Most legalább eltérően értékelik a közép és emeltszintű érettségit.
2024. ápr. 5. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!