Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi a véleményetek az OE...

Mi a véleményetek az OE adattudomány szakáról?

Figyelt kérdés
AZ ELTE survey statisztika és ezen szak között vacilálok. Alapvetően nem infós háttérrel mennék, ezért kicsit félek, hogy az adattudomány msc húzós lenne. Másfelől meg úgy érzem, hogy a matek alapjaim elég erősek és nem érzem szükségesnek, hogy az ELTE-n lényegében nulláról kezdjem a matektanulást. Szeretnék véleményeket kérni, hogy szerintetek melyik szak ad jobb alapot Data Scientist karrierhez?

ápr. 1. 11:49
1 2
 11/15 piranja ***** válasza:
Négyes vagyok, látom nem adtátok fel, csak így tovább, drukkolok. :D
ápr. 8. 08:56
 12/15 anonim ***** válasza:
11. Nem hát, a hiteles tájékoztatás emberbaráti kötelesség. 🥰
ápr. 8. 10:01
 13/15 piranja ***** válasza:
0%
12.Csak ne vidd túlzásba, nagyon habzik szád.
ápr. 8. 10:22
 14/15 anonim ***** válasza:
13. Mitől habzana? Segítek a fiataloknak jól dönteni.
ápr. 8. 15:23
 15/15 anonim ***** válasza:

Bár már nem aktuális, de én ide járok (ez a 2. félévem). És hát elég borzalmas. De az a baj, hogy máshol se jobb. BME matekon talán, de az nincs levelezőn meg problémás hogy a 20 kötelez tárgy 2 évente van hirdetve. SZTE matek msc-n sincs levelező, ott még most van az első évfolyam akik majd következő félévtől specializálódhatnak. Más matekosról nem tudok (az eltén van valami szakmérnöki, matekos alapokkal, de pl egy BME adattudomány speces matek BSc után nyilván nem ér semmit.

Én már Data Scientist vagyok és érdekelt a mester meg még benne voltam a lendületben a BSc után, de nem ad túl sokat (full alap dolgokat mondanak el, amiket már rég tudnia kéne mindenkinek aki Adattudomány szakkal szemezget mester szinten).

Azt javaslom, hogy ha ez érdekel, akkor BME matek BSc-re menj adatos specre vagy más matek BSc-re és mellette gyakornokoskodj ilyen területen (akár kutatócsoport, TDK, szakkoli) akár első év utántól.

Esetleg amúgy sima proginfó bsc is megteszi, csak feküdj rá a matekos alapokra és vegyél részt valami kutatócsoportban, hogy az 'import sklearn'-ön túl is ragadjon valami. Nekem az a tapasztalatom, hogy az MSc-k nem érik el a BSc-k színvonalát (kivéve mondjuk matek vagy fizika szakok esetében)

Az elte survey stat meg a társadalomtudományi karon van, tőlük nem várnék a lineáris regressziónál komolyabb matematikai tudást.

Sajnos nagyon felkapott terület lett és felhígult az oktatás, mert az a lényeg, hogy minél több ember végezze el, nem pedig az, hogy akik tényleg jók (szakirányú BSc kiemelkedő eredménnyel, releváns céges szakmai tapasztalat, pubblikáció, tdk, szakkoli vagy valami), kapjanak plusz tudást.

Infós MSc-n sem fogsz komoly matektudást kapni. A legtöbb ami volt az ilyen kis BSc első éves valszám meg sajátértékfelbontás. Illetve Fourier-sorok. Egyikbe se kell belehalni. A valszámon külön ki voltunk borulva hogy miért nem ismerik el a BSc-s valszámot, tekintve hogy teljesen ugyanaz. Csak annak fogadták el, akinek matematikus BSc-je volt. :D

Ha érdekel, privátban a végtelenségig tudom szidni a mestert, elég sok és elég komoly problémák vannak.

nov. 6. 18:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!