Melyiket választanátok?

Figyelt kérdés

Munkaerőpiaci szempontból melyik az értékesebb: gazdaságtudományi doktori iskola vagy másoddiplomaként jogi egyetem?

Lenne lehetőségem most a doktori iskolába jelentkezni, viszont a jog az olyan gyerekkori álmom, amire sosem mertem megadni magamnak az esélyt (leginkább a saját kishitűségem miatt).

Ti melyiket választanátok?

2024. márc. 30. 11:36
A kérdező szavazást indított:
PhD képzés
Jogi egyetem
22 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha gazdaságtudományon belül valamilyen erősebben matekos jellegű, adattudományhoz kapcsolódó doktori program lenne, az szóba jöhetne. Más kérdés, hogy ha eléggé elszánt lennél egy doktorihoz, akkor nem minket kérdeznél.
2024. márc. 30. 13:08
 2/7 A kérdező kommentje:

Nem matekos, és nem adattudomány, sajnos.

Nem az elszántság a baj, mert ha lenne belőle bármi hasznom a munkaerőpiacon, akkor végigcsinálnám még úgy is, hogy a beadandók írásától is mindig rázott a hideg. Nem a tudomány szolgálatában képzelem el az életemet alapvetően. A dilemmámat az okozza, hogy jött egy lehetőség és éljek-e vele, van-e értelme belekényszeríteni magamat 4 év doktori képzésbe egyáltalán, jelent-e ez bármiféle hozzáadott értéket számomra azon túl, hogy megcsináltam. :/

2024. márc. 30. 13:18
 3/7 anonim ***** válasza:
75%
Jognak semmi értelme, másoddiplomaként pláne. Azon a szakon képezd magad tovább amit végeztél.
2024. márc. 30. 13:41
 4/7 anonim ***** válasza:
92%
Inkább a PhD ha a munkaerő piacot nézzük, ha viszont az álmodat akkor a jogász…szerencsére nem egy művészeti után szeretnél menni mert az éles váltás lenne, de van átfedés köztük a mostani végzetségeddel, tehát mindenképp tenne hozzá…a kérdés az, hogy mit akarsz.
2024. márc. 30. 14:33
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! :)
2024. márc. 30. 16:06
 6/7 A kérdező kommentje:
A szavazás jelenleg 9-9 szavazattal döntetlenre áll. :D :D
2024. ápr. 1. 11:26
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Az eddigi válaszokat olvasva szerintem az nagyon erős érv, hogy a jogi osztatlan után még temérdek továbbképzés, gyakorlat stb van.

Milyen témában csinálnád a doktoridat?

Amúgy valamilyen szinten nyilván vannak olyan továbbképzések is, amiket alapvetően gazdasági továbbképzésbe sorolnak, és mégis van közük a joghoz, gazdasági jog vagy ilyesmi (de egyébként egyáltalán nem vagyok otthon a témában, ne alapozz sokat arra amit én mondok)

2024. ápr. 1. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!