Bekerülhetek az Állatorvosi egyetemre, ha nem sikerül olyan jól az emelt kémia érettségim?
Ugyan csak jövőre fogok érettségizni, mégis nagyon félek hogy minden a kémián fog múlni.
Sose voltam rossz kémiából, de sosem voltam olyan aki nagyon érti. Jelenleg magántanárral készülök mind a biosz mind a kémia érettségire. A biosztól egyáltalán nem félek, logikus, érthető amit tanulok, könnyebben megy mint a kémia. Ez is nehéz azért néha néha, de itt legalább értem mi történik.
A kémia ezzel szemben kész káosz. Amióta egy kicsit nehezebb dolgokat veszünk, ahogy nehezedik a számolás úgy lesz egyre nagyobb katyvasz a fejemben. Úgy érzem hogy semmit sem értek... Attól félek hogy nem fog jól sikerülni az emeltéretségi.
Minimum 70-80% el szeretnék érni, de félek hogy ilyen tudással nem fog sikerülni.
Szerintetek van esély rá higy akkor is bekerülök, ha a kémiai érettségim rossz lesz?
Vagy hogyan tudnék hatékonyabban készülni?
Számold ki pontkalkulátorral, a felvi.hu-n megtalálod
Az állatorvosira mondjuk elég magas a ponthatár
Rossz alatt mit értesz? Nem mindegy hogy 45 vagy 69%
Államin 430, önköltségesen 408 volt a ponthatár tavaly
Innentől kezdve pedig játszhatsz a gondolattal, hogy "ha bioszból írsz mondjuk egy 90%-ot akkor kémiából 75% fog kelleni, hogy elérd a tavalyi ponthatárt" "ha 100% a biosz, akkor elég a 65% kémia érettségi"
szóval bekerülhetsz ""alacsonyabb százalékú"" kémiai érettségivel is, de csak akkor, ha szuper jó bioszt írsz (bár szerintem nincs értelme ezen rágódni)
szerintem ezen ráérsz aggódni, miután meg volt az idei érettségi. Új rendszerben fogsz felvételizni, felesleges a régi rendszerben elhelyezned magad.
Úgy tudom, most jár egy csomó pluszpont pl munkaviszonyért is, ezeknek nézz utána, és majd úgy számolj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!