Most, hogy "sima" érettségivel is lehet diplomát szerezni, a FOKSZ képzés mennyit ér?
Ugyan annyit mint eddig, egy okj és diploma közötti szintet.
Akinek nincs elég pontja annak tök mindegy hogy sima vagy emelt érettségije van muszáj neki foszk-ra menni ha egyetemre akar járni és nem akar ujra érettségizni. Valamint mostmár a 11-12.-es jegyek többet érnek szóval a duplázás már nem olyan jó opció mint az előző években. Ha elcseszted valamiért az utolsó 2 évfolyamot akkor cumi.
A foszk oklevél meg pontot ér mint eddig, magyarul ha 4-esre vizsgázol pl 320 pontod lesz, ami azért nem olyan gáz főleg ha van mellé egy nyelvvizsgád is.
#2 es vagyok
Én idén jelentkeztem FOSZK-ra, levelezőn mivel nem lenne meg a pontom semmiképp (végig dolgoztam a középsulit). Nagyon örülök neki, hogy van ilyenre az embernek lehetősége (kérdés meddig), hiszen valaki később jön rá hogy tanulni kell az életben. 2 évet simán ki lehet bírni, utána ha 1-2 évet pihenni akar az egyén, nem kell passzívra tennie magát, egyszerűen későbbb kezdi el a bsc-t.
Ami kimaradt a többiek válaszából, hogy szólóba nem sokra mész vele.
Én azért nem szoktam javasolni, mert szerintem jobb felkészülni 1 vagy 2 emelt érettségire, ráadásul max 1 év alatt megvan és utána kezdheted az alapszakot, még FOSZK-nál ez 2 év és nem biztos, hogy 2 évvel rövidül az alapszakod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!