Nehezebb lehet egyetemre bekerülni?

Figyelt kérdés
Elvileg a középszintű érettségi kevesebbet fog érni. A ponthatárok akkor csökkenhetnek? (Természetesen lesz emelt szintű viszgám a jövőben).
2024. febr. 11. 11:30
 1/7 anonim ***** válasza:
49%

Melyik egyetemre, milyen szakra?

Szerintem pl a Tokaj-Hegyalja egyetemre továbbra sem lesz nehéz bekerülni 💁

2024. febr. 11. 12:44
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

1# annyiszor hozod fel azt az egyetemet példának, hogy ha rajtam múlna kötelezően odajáratnálak xD

Kérdező a variálás miatt nehezen lehet megmondani, hogy mi várható... biztos lesz olyan diák aki 2 emeltet fog csinálni, hogy tuti bent legyen, lesz aki marad 1-nél és lesz olyan is aki emelt nélkül #yolo-zik.

2024. febr. 11. 13:32
 3/7 A kérdező kommentje:
Hát az emelt nélküli esetében jó kevés pontja lesz.
2024. febr. 11. 13:55
 4/7 anonim ***** válasza:
#2: ez volt az első alkalom, hogy megemlítettem
2024. febr. 11. 15:16
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nemcsak neked fog kevesebbet érni a középszintű érettségi, hanem mindenkinek. Várhatóan többnyire csökkenni fognak a ponthatárok, de ha az általad választott szakra jelentkezők közül sokan tesznek le két emelt szintűt, akkor csökkennek az esélyeid legfeljebb egy emelt szintűvel.
2024. febr. 11. 15:19
 6/7 A kérdező kommentje:
értem, csak hát ha azt nézem mondjuk 82 százalék a közép és az emelt 80 felett, nem lenne olyan sok pontom, úgyhogy azért bízok a csökkentésben
2024. febr. 11. 22:54
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem valamennyit csökkenni fognak, de olyan hatalmas csökkenésre én nem számítanék. Szerintem ahova eddig is nehéz volt bekerülni, oda ezután is az lesz, ahova meg nem, oda ezek után sem lesz az.
2024. febr. 14. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!